I tak jest lepiej niż tydzień temu, z tą zimnicą Za to u nas dłużej będzie
Z pilnej roboty to mi jeszcze tak z 1/3 skarpy do plewienia zostało, ale znowu za mokro. Jak już się aura zmieni, to pewnie znowu będę miała całą skarpę do plewienia...
Wczoraj było ciepło, w krótkim rękawku dalie sadziliśmy. Czyli wieloletni plan wykonany, dalie posadzone w weekend majowy Ale mi w garażu wyrosły...mam zdjęcie jakie zielone były, ale to po południu pokażę.
Nową rabatę znowu posypaliśmy piachem, ciekawe jak długo trzeba żeby rozluźnić ziemię na tamtej rabacie...
Na nowej rabacie przyjęło się prawie wszystko przesadzane, prawie, bo świerk nie daje oznak, że żyje. Zero zielonych przyrostów. Ciekawe czy da radę...
Kasiu, za świerka trzymam kciuki. Podlewaj tylko może zalapie.
Pisalam Ci kiedyś o takim ukorzeniaczu do roślin przesadzanych.
To Agrecolu - Nawóz ukorzeniający do iglakow. Tak to się nazywa.
Nie będę za nim długo płakać, jakby co... Znalazłam zastępcę na jego miejsce Amanogawa kolumnowa bardzo mi się podoba Będzie tam pasować, jakby co Dostanie zdrenażowany dołek i da radę
W Zabrzu nie pada, pochmurnie jest, ale bez deszczu. Za to dość ciepło, jak na ostatnie warunki
Witam Kasiu
Wyczytałam Twój sposób na kanciki przy kostkach i jak najszybciej muszę go sprawdzić bo u mnie z kancikami na bakier
Pozdrawiam serdecznie miłego dnia