Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Lukasz2013 21:03, 19 maj 2016

Świetny kącik z basenem
Kacha123 21:16, 19 maj 2016

Pawlus napisał(a)
Też miałem wysyp mrówek...A jak mrówki to i mszyce. Koniecznie pozbądź się mrówek, to one przenoszą mszyce na rośliny.

No właśnie nie dość, że idą w parze z mszycami, to jeszcze mi robią mrowiska w roślinach. A jak się ich pozbyłeś?
Kacha123 21:17, 19 maj 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Świetny kącik z basenem

Oby pogoda tego lata pozwoliła skorzystać z tego kącika
Dzięki
Pawlus 22:16, 19 maj 2016

Kacha123 napisał(a)

No właśnie nie dość, że idą w parze z mszycami, to jeszcze mi robią mrowiska w roślinach. A jak się ich pozbyłeś?

Niebieski proszek z Targetu. Zawsze działa.
Kacha123 22:43, 19 maj 2016

Pawlus napisał(a)

Niebieski proszek z Targetu. Zawsze działa.

Dziękuję Ci bardzo. Będę działać.

Właśnie myślę, co kupić w miejsce padniętych traw
Pawlus 22:50, 19 maj 2016

Trawy ciężko zastąpić. Ubolewam nad moimi Evergoldami, 2 lata były piękne. Teraz też mam dziury i nie wiem co w zamian posadzić.
Kacha123 19:40, 20 maj 2016

Pawlus napisał(a)
Trawy ciężko zastąpić. Ubolewam nad moimi Evergoldami, 2 lata były piękne. Teraz też mam dziury i nie wiem co w zamian posadzić.

U mnie evergoldy wyglądają dobrze. Mam sześć miejsc w których muszę wymienić trawy i też nie mam pojęcia jakie posadzić
Zielona 20:19, 20 maj 2016

Kasiu - braki po trawach ma chyba każdy, ale wiesz... naoglądałam się u Ciebie tak pięknych widoczków, że nie zwróciłam uwagi na to, że czegokolwiek brakuje.
Pieliłam wczoraj wieczorem moja pochyłą rabatę /ma niewielki spadek/ i myślałam o Tobie... Matko, Kasia, jak Ty musisz się nagimnastykować, żeby łapać równowagę podczas pielenia tych swoich skarp!!! Toć to praca w trudnych warunkach!!! - gdyby Ci za to płacili - byłabyś nieźle uposażona

PS Wzdycham do klona nowego... Ależ okaz!
PS 2 Czy Twój klon o czerwonych gałązkach w sezonie ma czysto zielone liście, czy jednak maja pomarańczowy odcień?
Kacha123 20:36, 20 maj 2016

Zielona napisał(a)
Kasiu - braki po trawach ma chyba każdy, ale wiesz... naoglądałam się u Ciebie tak pięknych widoczków, że nie zwróciłam uwagi na to, że czegokolwiek brakuje.
Pieliłam wczoraj wieczorem moja pochyłą rabatę /ma niewielki spadek/ i myślałam o Tobie... Matko, Kasia, jak Ty musisz się nagimnastykować, żeby łapać równowagę podczas pielenia tych swoich skarp!!! Toć to praca w trudnych warunkach!!! - gdyby Ci za to płacili - byłabyś nieźle uposażona

PS Wzdycham do klona nowego... Ależ okaz!
PS 2 Czy Twój klon o czerwonych gałązkach w sezonie ma czysto zielone liście, czy jednak maja pomarańczowy odcień?

Dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa. Sprawa z trawami przykra, ale cóż trzeba się pogodzić ze stratami i posadzić nowe. Pielenie skarp, zwłaszcza tej z głazami, nastręcza trochę trudności, ale przynajmniej mam dobrze wyrobione utrzymywanie równowagi
Ja też wzdycham, tym bardziej, że panu się nie pali, żeby mi go przywieźć

Tak mój klon wyglądał na początku września, ale niestety przymrozek pierwszego kwietnia go zabił. Może dlatego, że ruszył i miał już malutkie listeczki

Zielona 20:47, 20 maj 2016

Ojej - ale nie odbił już? Mówią, że zmrożone liście opadną, a drzewa wypuszczą nowe... Tak jest z moim grujecznikiem.
Kasiu- a czy latem ten klon też miał takie zabarwione liście? Masz jakąś letnią fotkę? /Wybacz, że nie chce mi się szukać w wątku.../
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies