Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 16:54, 21 maj 2016

Juzia napisał(a)
Ojjj....brązowe!!!

Brązowe są
Pomór z brązowymi, a myślałam, że te się ostaną.
Jak ostatecznie rozstrzygnąć, które są martwe, bo na szesnaście tych "kopiastych" nn co do trzech mam wątpliwości?
A jeszcze red rooster - u tych też nie wiem jak sprawdzić - niby pojedyncze włosy jeszcze u dołu czerwonawe, ale brak nowych przyrostów i w dotyku zupełnie suche.
I jeszcze w jednym miejscu mam brązowe nn - takie bardziej strzeliste niż kopiaste- te też suchelce i ani jednego nowego włosa.

Na razie zakupiłam brązy w miejsce tych szesnastu.
Kacha123 16:55, 21 maj 2016

polinka napisał(a)
Super zakupy!udana sobota

Cieszę się z tych zakupów, ale cień smutku jest, że mają iść w miejsce padniętych dużych kęp
lindsay80 17:25, 21 maj 2016

Widzę Kasiu, że Tobie zakupy się udały - mimo, że na ostatnią chwilę, ale dobrze, że się o tych targach dowiedziałaś -)

leon60 20:06, 21 maj 2016

wow ale zakupy
Juzia 21:47, 21 maj 2016

Kacha123 napisał(a)

Brązowe są
Pomór z brązowymi, a myślałam, że te się ostaną.
Jak ostatecznie rozstrzygnąć, które są martwe, bo na szesnaście tych "kopiastych" nn co do trzech mam wątpliwości?
A jeszcze red rooster - u tych też nie wiem jak sprawdzić - niby pojedyncze włosy jeszcze u dołu czerwonawe, ale brak nowych przyrostów i w dotyku zupełnie suche.
I jeszcze w jednym miejscu mam brązowe nn - takie bardziej strzeliste niż kopiaste- te też suchelce i ani jednego nowego włosa.

Na razie zakupiłam brązy w miejsce tych szesnastu.

Ja zrobiłam tak:
Wykopałam wszystkie brązaki z rabaty.
Te co miały długie, nowe włosy oddzieliłam na jedną kupkę (te żyją na 99% )
Te co nie miały nowych przyrostów ciągałam za kłaki Jak wyszło wszystko to won jak przy ciąganiu coś trzymało się korzenia to szło na drugą kupkę
I jedne podzieliłam i posadziłam na rabatę tam gdzie były, a drugie posadziłam do przechowalnika
Teraz czekam.

Większość bronze form przeżyła, większość buchannanii padły i bronzity wszystkie won.
Kacha123 07:24, 22 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
Widzę Kasiu, że Tobie zakupy się udały - mimo, że na ostatnią chwilę, ale dobrze, że się o tych targach dowiedziałaś -)

Na targach kupiłam 20 malutkich red baronów i 6 brązowych nn. Resztę w mojej ulubionej szkółce.
Będę dzisiaj robić trawkową rozpierduchę
Kacha123 07:27, 22 maj 2016

leon60 napisał(a)
wow ale zakupy

Myślałam, że ten sezon poświęcę tylko na pielęgnację tego, co mam. A tu taki klops z trawami. Już nie mogłam dłużej patrzeć na te martwe suche kopy i tak się zmobilizowałam
Kacha123 07:35, 22 maj 2016

Juzia napisał(a)

Ja zrobiłam tak:
Wykopałam wszystkie brązaki z rabaty.
Te co miały długie, nowe włosy oddzieliłam na jedną kupkę (te żyją na 99% )
Te co nie miały nowych przyrostów ciągałam za kłaki Jak wyszło wszystko to won jak przy ciąganiu coś trzymało się korzenia to szło na drugą kupkę
I jedne podzieliłam i posadziłam na rabatę tam gdzie były, a drugie posadziłam do przechowalnika
Teraz czekam.

Większość bronze form przeżyła, większość buchannanii padły i bronzity wszystkie won.

Dzięki Juzia! Fajna instrukacja. Ty przynajmniej wiesz, co masz. A ja na cztery rodzaje mam trzy kupione jako carex brązowy
Ale zrobię tak jak Ty. W dwóch miejscach te co martwe precz, a te trzy sztuki pójdą gdzieś na przechowanie. W pozostałych dwóch miejscach na razie zostają, bo i tak nie mam nic na podmiankę.
Kuba 07:49, 22 maj 2016

U mnie brązowe trawy przeżyły więc już dokupiłam więcej; nie będzie ich dużo- 5 lub 7, lubię tę ich włosistość i kolor
A klona już posadziłaś?
Kacha123 08:02, 22 maj 2016

Kuba napisał(a)
U mnie brązowe trawy przeżyły więc już dokupiłam więcej; nie będzie ich dużo- 5 lub 7, lubię tę ich włosistość i kolor
A klona już posadziłaś?

To fajnie, że przetrwały. Też sobie nie wyobrażam nie mieć brązowych. Szkoda, że muszę zaczynać od początku. Ale będę uparcie próbować.
Klon jeszcze nawet nie przyjechał. Muszę chyba bardziej zdecydowanie napierać na pana Za to nie chciałabyś słyszeć komentarza mojego męża, jak go wczoraj zobaczył w realu - wcześniej go tylko widział na fotkach. Odmówił wnoszenia go na górę - hihihi! Szkoda, że dźwig za płotem nieczynny