Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

ela_z 13:11, 22 cze 2015

Róże przecudne u Ciebie
popcorn 14:06, 22 cze 2015

to dzwonek skupiony, chyba?
róże przecudne

Łukasz przygotował 10 doniczek P9 z góry dziękuję za transport w sobotę jesteś? Bym wskoczyła chyba że na targu bladym świtem??
Margarete 14:34, 22 cze 2015

Ale cudne te twoje róże...i lwie paszze też, rzadko teraz widuje je w ogrodach, a one przeciez tyle kolorów maja, tyle możliwości kompozycji z innymi roslinami...
CZytam że w środe planowany jest wasz wypad - ma byc juz pogodnie, udanej wycieczki i wspaniałych wrażeń.

Wrocław piekny, kiedys jeżdziłam tam sporadycznie, teraz często - do dzieci, minimum raz w miesiącu tam jestem, staram sie za każdą wizyta coś zwiedzic, obejrzęc bo jest dużo fajnych miejsc i zawsze z duża przyjemnością oglądam to miasto od jego "zielonej" strony i od strony archyitektury...zachwycam sie niezmiennie, Łodzi jeszcze duuuużo brakuje aby dorównać..choć idzie we właściwą stronę

Reniu jedziesz w sobotę do Anitki ? Jak chcesz to możemy umówić sie i jechac razem w dwa auta na przykład, bo nie wiem jeszcze ile osób pojedzie ze mną, jak dotra dziewczyny z okolic Zdunskiej itd

Agatek 19:46, 22 cze 2015

Pamiętam zapach róży z dzieciństwa, babcia w ogrodzie miała taką różę różową pnącą ileż ona miała kwiatów
Tesska 20:33, 22 cze 2015

Dlatego ja nie lubie takiego ulewnego deszczu wszystko niszczy, i własnie u mnie dzisiaj tak padało i wiało ,że masakra , ta roślinka to śliczny dzwonek skupiony
rozark 22:17, 22 cze 2015

ela_z napisał(a)
Róże przecudne u Ciebie

dziękuję

to może takie widoczki

rozark 22:21, 22 cze 2015

popcorn napisał(a)
to dzwonek skupiony, chyba?
róże przecudne

Łukasz przygotował 10 doniczek P9 z góry dziękuję za transport w sobotę jesteś? Bym wskoczyła chyba że na targu bladym świtem??

sprawdziłam w spisie nabytych roślin - jest na nim taki, nabyty w marcu, to musi być to
ale dobra jestem , przecież dostałam od ciebie właśnie dzwonek skupiony, sadziłam go i nie zajarzyłam że to te same liście, trzymam go w doniczce bo nie pamiętałam co to i nie wiedziałam gdzie go wsadzić, przy tych upałach co były, mało go nie ususzyłam ech

dzięki Karolcia to od ciebie

jaśminowiec zakwitł coś słabo w tym roku

edit
dałabyś poleniuchować rano, my tu śpimy do 9 co najmniej zapraszam popołudniu na kawkę
rozark 22:32, 22 cze 2015

Margarete napisał(a)
Ale cudne te twoje róże...i lwie paszze też, rzadko teraz widuje je w ogrodach, a one przeciez tyle kolorów maja, tyle możliwości kompozycji z innymi roslinami...
CZytam że w środe planowany jest wasz wypad - ma byc juz pogodnie, udanej wycieczki i wspaniałych wrażeń.

Wrocław piekny, kiedys jeżdziłam tam sporadycznie, teraz często - do dzieci, minimum raz w miesiącu tam jestem, staram sie za każdą wizyta coś zwiedzic, obejrzęc bo jest dużo fajnych miejsc i zawsze z duża przyjemnością oglądam to miasto od jego "zielonej" strony i od strony archyitektury...zachwycam sie niezmiennie, Łodzi jeszcze duuuużo brakuje aby dorównać..choć idzie we właściwą stronę

Reniu jedziesz w sobotę do Anitki ? Jak chcesz to możemy umówić sie i jechac razem w dwa auta na przykład, bo nie wiem jeszcze ile osób pojedzie ze mną, jak dotra dziewczyny z okolic Zdunskiej itd

to zapraszam na przegląd kolorystyczny lwich paszczy , lewki dobiera zaczynają i pokaz ich możliwości przed nami , lubię je za to że długo kwitną, są niewymagające, nie chorują

do Wrocławia jeszcze chętnie się wybiorę, jest co zwiedzać przede mną chociażby ogród botaniczny i do Wojsławic się wybieram, bo nie byłam jeszcze

co do soboty to oczywiście że tak, podaj adres na priv to się stawię ok. 10.30
rozark 22:37, 22 cze 2015

Agatek napisał(a)
Pamiętam zapach róży z dzieciństwa, babcia w ogrodzie miała taką różę różową pnącą ileż ona miała kwiatów

my jesteśmy szczęściarzami, że nie musimy mieć apteczki aby hodować róże jak nasze babcie

rozark 22:40, 22 cze 2015

Tesska napisał(a)
Dlatego ja nie lubie takiego ulewnego deszczu wszystko niszczy, i własnie u mnie dzisiaj tak padało i wiało ,że masakra , ta roślinka to śliczny dzwonek skupiony

dziękuję ciekawe jakiego będzie koloru?

ostatnie piwonie

takie coś zakwitło

hortensja ogrodowa będzie kwitła mimo przeprowadzki

zakwitła naparstnica w nowym kolorze