Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 22:47, 25 cze 2015

Luki napisał(a)
Reniu dziękuje bardzo za odwiedziny i oczywiście za zorganizowanie wycieczki bo jak bez kierowcy, a czytałem same pochwały
Bardzo dziękuje

ja dziękuje za gościnę, zauroczył mnie twoja rabata przy wejściu do domu, żałuję że jej nie sfociłam, urokliwa bardzo i dziękuję za żuraweczkę, już wsadzona, jak się nazywa?
rozark 22:52, 25 cze 2015

jankosia napisał(a)
Hali Renia! Gdzie się podziewasz? Byłaś organizatorką naszej wycieczki, zdjęcia poprosimy

tak jak i ty odczuwam niedosyt wczorajszego dnia, wszędzie byłyśmy za krótko

uchwyciłam trawkę, która się podobała Bogdzi ale z daleka, masz może zdjęcie z bliska tego czegoś z fioletowymi kłosami?

no i poprosze o wstawienie relacji i zdjęć!

a to widoczek dla ciebie prawdopodobnie New Down

rozark 22:56, 25 cze 2015

malkul napisał(a)

wpadam tu
patrzę i myslę : cholera ktoś podrobiła idealanie moja ukochana rabate od kapiasa!
dopiero póxniej doczytałam resztę

witam nową koleżankę, ta rabata na żywo robi wrażenie

spodobało mi się jeszcze zestawienie Berberysów

na razie mam pomył aby zrobić koło i z każdego koloru dać po 3 szt i ciąć w kulkę a w środku byłaby kula na pniu, teraz tylko muszę znaleźć miejsce
Agatek 08:16, 26 cze 2015

Świetną mieliście wycieczkę
zdjęcia piękne i też podoba mi się zestawienie berberysów
popcorn 12:12, 26 cze 2015

Super widoki Fajna wycieczka!

Renia jutro zadzwonię, nie wiem czy uda mi się Młodą zwlec z łóżka coby zawlec na targ no i motywacji = schnących żurawek w doniczkach brak (już wsadzone do gruntu może od razu - kiedy indziej, na spokojnie??

M już dzisiaj wyjeżdża, więc nie mogę dziecia zostawić w domu :/
rozark 12:50, 26 cze 2015

Agatek napisał(a)
Świetną mieliście wycieczkę
zdjęcia piękne i też podoba mi się zestawienie berberysów

chodzi mi wycieczka do Nieborowa i do ogrodu botanicznego w Warszawie. Jak los się uśmiechnie to może się uda
rozark 12:51, 26 cze 2015

popcorn napisał(a)
Super widoki Fajna wycieczka!

Renia jutro zadzwonię, nie wiem czy uda mi się Młodą zwlec z łóżka coby zawlec na targ no i motywacji = schnących żurawek w doniczkach brak (już wsadzone do gruntu może od razu - kiedy indziej, na spokojnie??

M już dzisiaj wyjeżdża, więc nie mogę dziecia zostawić w domu :/

to trzymam za słowo
popcorn 15:22, 26 cze 2015

miłego łykenda! jak miło, fajrant!
Margarete 16:08, 26 cze 2015

rozark napisał(a)

chodzi mi wycieczka do Nieborowa i do ogrodu botanicznego w Warszawie. Jak los się uśmiechnie to może się uda

Niegborów po remoncie w ogrodzie - pokazywała Maja w TV - wygląda ładnie, ale to obszar do oblecenia w max 30-40 minut + Arkadia drugie tyle. Ogród warszawski w Powsinie widziałam w długi weekend ale nie miałam czasu wstawic fotek - troche mnie rozczarował. Choć to był ten moment kiedy jeszcze tam kwitły wielgaśne rododendrony - warto je obejrzec, mysle że warto tam pojechac wiosną, jest aleja magnolii wysokich i rozłozystych, sporo azalii i rh, pozostałe rosliny sprawiały wrażenie zaniedbanych, podobnie jak w naszym łódzkim botaniku, są dwa-trzy fragmenty ładne a reszta uderza w oczy nieładem i bałaganiarstwem - doszłam do wniosku po obejrzeniu teraz ostatnio wielu ogrodów pokazowych jak u Kapiasów czy arboretów jak w Wojsławicach albo prywatnych ogrodów jak u Bożenki że mi sie gust zmieniłi krytyczne spojrzenie wyostrzyło...
W długi wekend byłam też w Wilanowie - opark odnowiony w 3/4 , ładny, ciekawe rosarium, warto zobaczyc
Natomiast polecam park w Żelazowej Woli, i w Warszawie ogrody na dachu biblioteki UW oraz na dachu centrum Kopernika ( w tym ostatnim nie byłam tylko czytałam o nim ) a to rzut beretem jeden od drugiego....
Kasya 16:14, 26 cze 2015

rozark napisał(a)

Moze ogrod botaniczny w Powsinie ? to w sumie tez Warszawa...a wtedy zapraszam do mnie