ja dziękuje za gościnę, zauroczył mnie twoja rabata przy wejściu do domu, żałuję że jej nie sfociłam, urokliwa bardzo i dziękuję za żuraweczkę, już wsadzona, jak się nazywa?
Renia jutro zadzwonię, nie wiem czy uda mi się Młodą zwlec z łóżka coby zawlec na targ no i motywacji = schnących żurawek w doniczkach brak (już wsadzone do gruntu może od razu - kiedy indziej, na spokojnie??
M już dzisiaj wyjeżdża, więc nie mogę dziecia zostawić w domu :/
Niegborów po remoncie w ogrodzie - pokazywała Maja w TV - wygląda ładnie, ale to obszar do oblecenia w max 30-40 minut + Arkadia drugie tyle. Ogród warszawski w Powsinie widziałam w długi weekend ale nie miałam czasu wstawic fotek - troche mnie rozczarował. Choć to był ten moment kiedy jeszcze tam kwitły wielgaśne rododendrony - warto je obejrzec, mysle że warto tam pojechac wiosną, jest aleja magnolii wysokich i rozłozystych, sporo azalii i rh, pozostałe rosliny sprawiały wrażenie zaniedbanych, podobnie jak w naszym łódzkim botaniku, są dwa-trzy fragmenty ładne a reszta uderza w oczy nieładem i bałaganiarstwem - doszłam do wniosku po obejrzeniu teraz ostatnio wielu ogrodów pokazowych jak u Kapiasów czy arboretów jak w Wojsławicach albo prywatnych ogrodów jak u Bożenki że mi sie gust zmieniłi krytyczne spojrzenie wyostrzyło...
W długi wekend byłam też w Wilanowie - opark odnowiony w 3/4 , ładny, ciekawe rosarium, warto zobaczyc
Natomiast polecam park w Żelazowej Woli, i w Warszawie ogrody na dachu biblioteki UW oraz na dachu centrum Kopernika ( w tym ostatnim nie byłam tylko czytałam o nim ) a to rzut beretem jeden od drugiego....