Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 09:50, 23 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Teraz to nie wiem zupełnie.... To mój pierwszy rok różany. Jakby LL miała być do pasa to myślę, że byłoby ok. Ale te 2 metry co piszą to już odpada...
Ja mam ją w kółku z innymi różamy Mariatheresia, Chandos Beauty, Miss Fine, Double Delight.
Chciałabym tak je prowadzić, żeby były mniej więcej jednej wysokości. Czy myślisz, że to możliwe?

nie sądzę, parkowe róże można ściąć tylko o 1/3 jej wysokości a te przez ciebie wymienione dochodzą do 1m, poza tym jest duży mix kolorów i róż i czerwień i żółty i krem, wstaw zdjęcie, ciekawa jestem jak to wygląda

moja ma 2 lata i myślę że jeszcze urośnie, rośnie na stanowisku południowym, ma cień od wschodu i zachodu, aż poobserwuję ile tam jest godz. słońca
07_Rene 09:57, 23 lip 2015

rozark napisał(a)

nie sądzę, parkowe róże można ściąć tylko o 1/3 jej wysokości a te przez ciebie wymienione dochodzą do 1m, poza tym jest duży mix kolorów i róż i czerwień i żółty i krem, wstaw zdjęcie, ciekawa jestem jak to wygląda

moja ma 2 lata i myślę że jeszcze urośnie, rośnie na stanowisku południowym, ma cień od wschodu i zachodu, aż poobserwuję ile tam jest godz. słońca

To pierwszy rok, więc róże nie kwitły jednocześnie. Miss Fine dopiero sie zbiera do pierwszego kwitnienia. Mariateresia ma ostatnie kwiaty, Chandos B. niedługo będzie powtarzał. Także każda kwitnie jak chce..
W skrócie to kółko mam podzielone na 4 części anafalisem. Od środka są ostróżki w każdej cześci. Potem na 2 przeciwległych częściach są róże, a na dwóch pozostałych piwonie. Na zewnątrz okręgu mam obwódkę z szałwi.

Wstawie fotki podglądawe.
rozark 10:00, 23 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Nie mam tej róży, ale bardzo lubię.
A tutaj zestawienie kolorystyczne jest przepiękne.

mnie się też podoba

to może jeszcze coś dla oka z tej rabaty

rozark 10:01, 23 lip 2015

07_Rene napisał(a)

To pierwszy rok, więc róże nie kwitły jednocześnie. Miss Fine dopiero sie zbiera do pierwszego kwitnienia. Mariateresia ma ostatnie kwiaty, Chandos B. niedługo będzie powtarzał. Także każda kwitnie jak chce..
W skrócie to kółko mam podzielone na 4 części anafalisem. Od środka są ostróżki w każdej cześci. Potem na 2 przeciwległych częściach są róże, a na dwóch pozostałych piwonie. Na zewnątrz okręgu mam obwódkę z szałwi.

Wstawie fotki podglądawe.

to czekam
Pszczelarnia 10:03, 23 lip 2015

OOOOO! Miodzio.
abiko 10:06, 23 lip 2015

fusetki super, mi jakoś nie wychodza
rozark 10:09, 23 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
OOOOO! Miodzio.

dosadzę ciemniej ostróżki

z naparstnicami problem z kolorem, ten z siewki nigdy nie wiadomo na jaki kolor zakwitnie
rozark 10:10, 23 lip 2015

abiko napisał(a)
fusetki super, mi jakoś nie wychodza

ja w tej chwili robię je prawie na okrągło to zrobię instrukcję obsługi ze zdjęciami
07_Rene 10:28, 23 lip 2015

rozark napisał(a)

mnie się też podoba

to może jeszcze coś dla oka z tej rabaty

Czy to Pilgrim, o której pisałaś? Ładny ma kolor, taki delikatny
rozark 10:34, 23 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Czy to Pilgrim, o której pisałaś? Ładny ma kolor, taki delikatny

To The Pilgrim, piękna róża i do tego ładnie pachnie