Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Margarete 15:28, 24 lis 2015

Zaglądam
Nie załapałam sie na impreze imieninową.... ale zyczenia spóźnione zawsze mogę jeszcze złożyć ,a więc - wszystkiego najlepszego.
Moje róże jeszcze tez niezabezpieczone, ale wszystkie maja nadal piekne zielone liście a Leoś i Ascot nawet kwiaty więc czekam az same dadzą mi znak kiedy zeszły w stan uspienia...albo jak mocniej przymroźi bo póki co u nas tak z minus 3 było w nocy....choć snieg dzis juz popadał, rano jak cukrem pudrem posypany ogród wygladał...
Pozdrawiam!
Anda 15:37, 24 lis 2015

rozark napisał(a)
lwia paszcza to przetrwała 2 ostatnie zimy, wtedy nie trzeba jej siać i kwitnie wcześniej niż te siane w domu

To super, czyli moje tez maja szanse na przetrwanie Zabezpieczałaś je jakoś zimą?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 08:55, 25 lis 2015

Kasya napisał(a)
Niezła ta lwia paszcza
Ja tez mam 2 wiciokrzewy zimozielone ale po pazdziernikowych mrozach zgubily liście na dole
Nie wiem przy jakich temp trzeba je okryc

wiciokrzewów nie okrywam, w 2011 miała jednego i przeżył bez uszczerbku
rozark 09:06, 25 lis 2015

Margarete napisał(a)
Zaglądam
Nie załapałam sie na impreze imieninową.... ale zyczenia spóźnione zawsze mogę jeszcze złożyć ,a więc - wszystkiego najlepszego.
Moje róże jeszcze tez niezabezpieczone, ale wszystkie maja nadal piekne zielone liście a Leoś i Ascot nawet kwiaty więc czekam az same dadzą mi znak kiedy zeszły w stan uspienia...albo jak mocniej przymroźi bo póki co u nas tak z minus 3 było w nocy....choć snieg dzis juz popadał, rano jak cukrem pudrem posypany ogród wygladał...
Pozdrawiam!

słuszna zasada, z okrywaniem roślin nie ma co się spieszyć, zdrówka życzę bo czytałam, że grypa jeszcze cie trzyma
rozark 09:08, 25 lis 2015

Anda napisał(a)

To super, czyli moje tez maja szanse na przetrwanie Zabezpieczałaś je jakoś zimą?

nie zabezpieczam, skracam tylko na wiosnę, bo inaczej strasznie wysokie badyle się robią
Anda 09:12, 25 lis 2015

rozark napisał(a)

nie zabezpieczam, skracam tylko na wiosnę, bo inaczej strasznie wysokie badyle się robią

Dzieki, tez tak zrobie, jesli przezimuja

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ren133 09:21, 25 lis 2015

Mój kompost czeka na sobotnie kopczykowaniePo tych kilku dniach przymrozku to już chyba będzie odpowiedni moment? Jak myślisz Reniu?
rozark 09:52, 25 lis 2015

a ma jeszcze liście? bo moja Pastelka ma mnóstwo liści i pąków kwiatowych, tą zostawiam na później, w pierwszej kolejności pójdą do kopczykowania te które wymagają okrycia na zimę
laurowisnia 14:51, 25 lis 2015

rozark napisał(a)
one to masz na myśli wiciokrzew?
ja mam 2 rodzaje, jeden zrzuca liście, drugi nie
ten aureoreticulata piszą, że jak zima jest łagodna to nie zrzuca liści

Pytałam o lwie paszcze, mam je i doczytałam już o nich.
rozark 11:25, 26 lis 2015

lwie paszcze to trochę zapomniane rośliny, ja je lubię, są niekłopotliwe, długo stoją w wazonie i na rabacie