Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 17:48, 11 gru 2015

Anda napisał(a)

Jejciu, to u was jest ogrodnik w przedszkolu? U nas rodzice sami musza, jak chca cos wiekszego zrobic. Tylko raz panie cos zrobily. Trzy lata temu zostawilam w przedszkolu duza siatke cebulek tulipanowych. Panie powiedzialy, ze powsadzaja z dziecmi do ziemi. Powsadzaly Na stronie polnocnej, w najciemniejszym zakatku przedszkola

to taki pan ogrodnik/pomocnik przychodzący na 2 godz. dziennie, taka złota rączka , jest dużo drzew, trzeba grabić liście, kosić trawę...
anna_t 19:53, 11 gru 2015

Reniu ustaliłaś już czy zamówić Ci jeszcze coś do przedszkola?pamiętaj całymi paczkami po 10szt trzeba brać. ja dumam nad Pink Peace lub Louise Odier lub Sommerwind i jeszcze chopin
rozark 15:13, 13 gru 2015

anna_t napisał(a)
Reniu ustaliłaś już czy zamówić Ci jeszcze coś do przedszkola?pamiętaj całymi paczkami po 10szt trzeba brać. ja dumam nad Pink Peace lub Louise Odier lub Sommerwind i jeszcze chopin

z przedszkola nie mam wieści, zamówiłam u ciebie po pół paczki, jak nie będzie chętnych to wezmę po całej paczce a z tej pojedynczej zrezygnuję
rozark 15:14, 13 gru 2015

anna_t napisał(a)

Louise mam, zakwita jako pierwsza pod koniec maja/początek czerwca , pięknie pachnie i można z niej robić konfitury to pnąca róża

Sommerwind to może i ja bym się skusiła? odstąpisz mi 1 szt?

Pink Peace nie mam, wiem że wymaga oprysku grzybobójczego inaczej choruje w drugiej połowie sezonu na czarną plamistość,
rozark 15:19, 13 gru 2015

mieliśmy zebranie roczne w firmie i na koniec dnia poszliśmy do filharmonii, trafiliśmy na szczęście na utwory lekkie, łatwe i przyjemne i grał Grzegorz Niemczuk ,
w hotelu okazało się, że Norwegowie którzy mieszkali z nami w hotelu, zaprosili go na kolację
Anda 17:48, 13 gru 2015

anna_t napisał(a)

Louise przepięknie pachnie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:48, 13 gru 2015

rozark napisał(a)
mieliśmy zebranie roczne w firmie i na koniec dnia poszliśmy do filchrmonii, trafiliśmy na szczęście na utwory lekkie, łatwe i przyjemne i grał Grzegorz Niemczuk ,
w hotelu okazało się, że Norwegowie którzy mieszkali z nami w hotelu, zaprosili go na kolację

Jaki elegancki wieczór

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ren133 17:50, 13 gru 2015

rozark napisał(a)

tak, nieporozumienie

No widzisz
rozark 09:21, 14 gru 2015

Anda napisał(a)

Jaki elegancki wieczór

ooo tak, uduchawialiśmy się przed świętami
rozark 09:22, 14 gru 2015

ren133 napisał(a)

No widzisz