Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

frezja 20:06, 10 gru 2015

Rodzice nie raz nam coś dawali i nie miałabym odwagi,sumienia zabrać sobie..tym bardziej,że było powiedziane,że dla przedszkola..;strach się bać ,co jeszcze robią...
anabuko1 20:12, 10 gru 2015

No piękne te dendrobium
Takie subtelne, ..biel zawsze daje odczucie delikatności
ryska 20:38, 10 gru 2015

Macham
jankosia 20:39, 10 gru 2015

Jestem w pracy i jedna z babeczek przynosi mi róże w gołym korzeniem. Co można z tym zrobić? Wzięła do siebie żeby zadołować pewnie. Jak będzie wiedziała o chwili wolnej to przecież przyniesie. Tak myślę. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś ot tak po prostu sobie zabrał do domu. Nie panikuj Renia. A jak masz wątpliwości to po prostu zapytaj
rozark 12:10, 11 gru 2015

Dziewczynki,

Róże New Down trzymałam w wodzie, w poniedziałek rano zaniosłam do przedszkola i powiedziałam, że trzeba to koniecznie wsadzić w dniu dzisiejszym, jak wsadzić, dałam im glinę i kompost w doniczkach z informacją, że doniczki są do zwrotu. Napisałam maila do dyrektorki aby dopilnowała wsadzenia róż w poniedziałek.
Odbierając dziecko po 16, spotkałam panią która była rano i wychodziła z pracy niosąc reklamówkę (spotkałam ją tylko dlatego, że była wyjątkowo na 2 zmiany). Zaczęłam z nią rozmawiać i pani mi mówi, że ogrodnik nie wsadził wszystkich bylin które przynosiłam wrzesień/październik, niektóre się zmarnowały i one dlatego sobie wzięły te róże aby się nie zmarnowały.
W środę odbieram dziecko i zahacza mnie dyrektorka, okazało się, że róże wsadzone zostały przy pergoli w przedszkolu itd.. potoczyła się rozmowa dalej. Ciekawi mnie czy te róże będą żyły jak były długi czas bez wody i ziemi? Jaki to sens jest?
Mają tam spory ogród, mógłby być taki piękny. Wsadzić trochę wiosennych cebul, zrobić rabatę rododendronową kwitnącą w maju, w czerwcu rabatę różaną a na zimę hortenje. Ale one same muszą chcieć, nic na siłę.
rozark 12:11, 11 gru 2015

anabuko1 napisał(a)
No piękne te dendrobium
Takie subtelne, ..biel zawsze daje odczucie delikatności

dendrodium mam od tego roku, dendrobium nobiles już zimuje, ciekawa jestem czy uda mi się przechować i doprowadzić do kwitnienia w przyszłym?
rozark 12:12, 11 gru 2015

ryska napisał(a)
Macham

do miłego
ren133 12:13, 11 gru 2015

rozark napisał(a)
masz cierpliwość

dostałam takie dendrobium white surprise

sporo Falenopsisow jest w pączkach, będą kwitły na same święta

Śliczności

PS Wyjaśniłyście sobie?
Anda 12:25, 11 gru 2015

rozark napisał(a)
Dziewczynki,

Róże New Down trzymałam w wodzie, w poniedziałek rano zaniosłam do przedszkola i powiedziałam, że trzeba to koniecznie wsadzić w dniu dzisiejszym, jak wsadzić, dałam im glinę i kompost w doniczkach z informacją, że doniczki są do zwrotu. Napisałam maila do dyrektorki aby dopilnowała wsadzenia róż w poniedziałek.
Odbierając dziecko po 16, spotkałam panią która była rano i wychodziła z pracy niosąc reklamówkę (spotkałam ją tylko dlatego, że była wyjątkowo na 2 zmiany). Zaczęłam z nią rozmawiać i pani mi mówi, że ogrodnik nie wsadził wszystkich bylin które przynosiłam wrzesień/październik, niektóre się zmarnowały i one dlatego sobie wzięły te róże aby się nie zmarnowały.
W środę odbieram dziecko i zahacza mnie dyrektorka, okazało się, że róże wsadzone zostały przy pergoli w przedszkolu itd.. potoczyła się rozmowa dalej. Ciekawi mnie czy te róże będą żyły jak były długi czas bez wody i ziemi? Jaki to sens jest?
Mają tam spory ogród, mógłby być taki piękny. Wsadzić trochę wiosennych cebul, zrobić rabatę rododendronową kwitnącą w maju, w czerwcu rabatę różaną a na zimę hortenje. Ale one same muszą chcieć, nic na siłę.

Jejciu, to u was jest ogrodnik w przedszkolu? U nas rodzice sami musza, jak chca cos wiekszego zrobic. Tylko raz panie cos zrobily. Trzy lata temu zostawilam w przedszkolu duza siatke cebulek tulipanowych. Panie powiedzialy, ze powsadzaja z dziecmi do ziemi. Powsadzaly Na stronie polnocnej, w najciemniejszym zakatku przedszkola
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 17:46, 11 gru 2015

ren133 napisał(a)

Śliczności

PS Wyjaśniłyście sobie?

tak, nieporozumienie