Anita tak to będzie robione mniej więcej... na razie wersja demo z lotu ptaka, cegła na płasko, szczelina wypełniona i granit. Jak widać to jedna kostka leży na cegle aby mniej więcej to zobrazowac. Na górze będzie miejsce pod rząd kostek
Widziałaś jakiego grzyba złapały liście dyni. Więc proszę o pisemne nazwy preparatów bo jak weszłam do garazu i zobaczyłam co mam to od razu nazwy tamte uciekły
Ok, tylko cegła musi być normalnie na zaprawie murowana, nie musi być do klinkieru, bo i tak jej nie będzie widać.
Potem starajcie się tak dopasować kostki z góry, żeby pasowały wielkością do tego pierwszego rzędu. Jak będzie cegła wystawać, to ją się zasypie ziemią do wysokości drugiego rzędu kostki. I jak usuniecie deski, to zanim zasypiecie szczelinę za murkiem możecie puścić drenaż w dół działki , tj. w stronę płotu najkrótszą drogą.
Na warzywa to polecam Polyversum WP z Targeta , to środek naturalny. Staram się unikać chemii do warzyw i owoców.
A jak chcesz przywalić chemią to masz cały arsenał: np. Aliette 80 WG na mączniaka rzekomego dyniowatych: 0,3-0,4 % (30-40 g środka w 10 litrach wody).
Albo spróbuj Amistar Opti 480 SC lub Topsin M 500 SC.
Ja bym zaczęła od tego właśnie, bo trochę sobie skomplikujecie prace.
Potem możecie wymurować ten murek z cegły rozbiórkowej i dopiero licowy murek z granitu. Tak jest wygodniej.