Gardenarium
18:44, 18 sty 2015
Nie da się powiedzieć na pustej działce, w którym miejscu by pasował perukowiec
Nie da się, bo on by pasował prawie wszędzie, oprócz chodników, na pewno pasuje na rabacie, a gdzie będą rabaty ??? Nie wiesz, więc zacznij nie od planowania gdzie posadzić perukowca, a gdzie będą rabaty. I ustal ich przebieg, linię trawnika, wtedy zrób listę roślin i dopiero gdzie je posadzisz. I przede wszystkim z czym posadzisz perukowaca a może trzy perukowce??? w grupie zawsze lepiej i z odpowiednim towarzystwem, w kompozycji ogrodowej też lepiej
Słuchaj się nas, nie radzimy źle tylko dobrze.
Nie rób błędów typu: kupujesz w chaosie, po jednej roślince, a potem latasz po ogrodzie gdzie posadzić. Kupuj całymi grupami, a jak nie masz kasy , to po prostu nie kupuj wcale, a inwestuj w uprawienie gleby i założenie trawnika.
Wytycz rabaty i je oczyść c chwastów, o trawnik dbaj, koś, utrzymuj w nienagannym wyglądzie.
Brak kasy przy tak dużym ogrodzie powoduje że ogród nie powstanie od razu. Bo za co ma powstać? Z jednego perukowca i kilku krzewów nie powstanie. Potrzebujesz ich tysiące
Załóż rozmnażalnik, wysiewaj, sadzonkuj duże ilości (trzmielina, byliny itd).
Dlatego teraz nie gorączkuj się, a skup się na jednym. Planowaniu i jeszcze raz planowaniu... nie zmarnujesz ani grosza i będziesz mi wdzięczna za takie rady.
Jak sprawić że tanim kosztem będziesz miała więcej roślin?
Myślę, że na początek powinnaś ochłonąć i przeczytać moje rady zawarte tutaj, następne podeślę, bo dużo pracowałam, aby je dla Was napisać. To także moje 40 lat doświadczenia w ogrodnictwie
Możesz z niego korzystać, bo ja nie miałam takiej możliwości. Do tej wiedzy musiałam dojść sama
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/208-latwe-ogrodnictwo-czyli-pierwsze-kroki-w-ogrodzie

Słuchaj się nas, nie radzimy źle tylko dobrze.
Nie rób błędów typu: kupujesz w chaosie, po jednej roślince, a potem latasz po ogrodzie gdzie posadzić. Kupuj całymi grupami, a jak nie masz kasy , to po prostu nie kupuj wcale, a inwestuj w uprawienie gleby i założenie trawnika.
Wytycz rabaty i je oczyść c chwastów, o trawnik dbaj, koś, utrzymuj w nienagannym wyglądzie.
Brak kasy przy tak dużym ogrodzie powoduje że ogród nie powstanie od razu. Bo za co ma powstać? Z jednego perukowca i kilku krzewów nie powstanie. Potrzebujesz ich tysiące

Załóż rozmnażalnik, wysiewaj, sadzonkuj duże ilości (trzmielina, byliny itd).
Dlatego teraz nie gorączkuj się, a skup się na jednym. Planowaniu i jeszcze raz planowaniu... nie zmarnujesz ani grosza i będziesz mi wdzięczna za takie rady.
Jak sprawić że tanim kosztem będziesz miała więcej roślin?
Myślę, że na początek powinnaś ochłonąć i przeczytać moje rady zawarte tutaj, następne podeślę, bo dużo pracowałam, aby je dla Was napisać. To także moje 40 lat doświadczenia w ogrodnictwie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/208-latwe-ogrodnictwo-czyli-pierwsze-kroki-w-ogrodzie
Instagram Ogrodowiska