Mnie w tamtym roku stipy zdominowały rabate. Żurawki z nimi nie miały szansy. Nawet tutaj ładnie by wyglądały jeżówki np Liliput posadzone na przodzie. Pozdrawiam cieplutko
Joasiu,
stipa to taka dziwna roślinka, bo przesadzanie już jej akurat nie służy. Albo u mnie fimeruje Każda przesadzona, albo padła, albo jest marniejsza od reszty.
A z przycięciem taka niespodzianka
Tak, czytałam o Twojej stipie - niezniszczalnej
Postaram się dokumentować postępy wzrostu
No bo stipa jak się rozszaleje, to na całego U mnie pożarły i zurawki, i bukszpany Stąd właśnie decyzja o cięciu.
Ewcia, wygoglowałam tę jeżówkę. Już ją widzę oczami wyobraźni w tej rabacie Mus jakąś szkółkę odwiedzić...
Słusznie zauważyłaś Beatko, przesadzanie i dzielenie wybitnie jej nie służy. Nie wiem w którym wątku Iwona (Toszka) pisała że siewki najlepiej przesadzać sadzarką do cebulowych razem z bryłką ziemi. Dobry patent...może kiedyś się przyda.
Beatko to nie wiedziałam, że są nasiona kostrzewy. W ogrodniczej widziałam sadzonki ładny kolor miała po 5,00 zł, ale nie kupiłam, bo koncepcji jeszcze nie mam
No nie mogę taka zdolna jesteś, że sama takiego bonzaja wyczarowałaś? Szok
W szkółce widziałam z dwoma kulkami po 300,00 zł, a więcej kulek po 500,00 zł.
Zastanawiam się czy takiego nie zafundować do przedogródka, ale to do przemyślenia zimą, a realizacja w przyszłym roku.
Też chcesz robić rabatkę z rozplenic i rozchodników?Kiedy?
No i teraz o trawach. Ja mam Miskanty, Carexy, Red Baron, Trzcinnik Overdam i jedną rozplenice kupiona na próbę - ładnie rośnie Niech się rozrosną najpierw potem będę dumać co z nimi