Mirella, ogrodowych odmian zawsze się bałam ze względu na ich przemarzanie. Więc te próbuję hodować w doniczkach. Ale baaaardzo podoba mi się taki ich szpaler, jak u Ciebie, ale nie mam, gdzie posadzić

Wybarwienie hortensji zależy od gatunku. Najszybciej zakwitly anabelki i one od początku są biale, a dopiero jak przekwitają robią się limonkowe. Jakie będą później? nie wiem - kwitną u mnie po raz pierwszy. Podejrzewam, że zbrązowieją...
Teraz kwitną Lime Light i Magical Moonlight. Te z kolei zanim rozkwitną są limonkowe... Później, ale to już jesienią, są brązowe.
Więcej hortensji nie posiadam... A, doniczkowa ogrodowa - niebieska. Ale takie to masz
Czyżby eM takimi sprawami zawodowo się zajmował? Skąd ja to znam... Też na niektóre rzeczy doczekać się nie mogę... Mój mówi, że "musi nabrać mocy urzędowej"
A planujesz kolejny dom?! Dopiero ten urządzasz!
Słup?! Transformator cały!!! Był, ale działkę dostaliśmy, więc nie wybrzydzałam... Teraz okazalo się, że poprzedni właściciel nie wydal na niego zgody, ale takie marne grosze mi za wykup oferują, ze szkoda gadać...