Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

deszczowymaj 17:46, 08 lip 2015

Gosiu u mnie dzisiaj kolejna hortka połamana Łącze się z Tobą w bólu
Juzia 17:50, 08 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Masz powiedzieć: ”Mam piękny ogród i talent do komponowania roślin, tylko jestem wobec siebie zbyt krytyczna"

Hahaha! Jassssne

Gosia...skoro żywopłocik Ci się bardzo widzi no to musi zostać! Nie ma rady

Stipę sobie posiej. Albo ta Twoja się rozsieje. Widziałaś u Madzi (Magda70)? Rozsiało jej się tyle, że sprzedaje, bo Ogrodowisko już rozdzieliła i jeszcze jej zostało

Lawenda...pewnie taka odmiana. Ja mam jakąś niską, zwartą i ciemny fiolet. Przeciwieństwo Twojej

rzulieta 17:56, 08 lip 2015

Wiesz co stipę sobie wysiej w lutym bo podobno można i będziesz miała nawet i 100 za parę złotych. Dziewczyny podobno wysiewają stipę.
rzulieta 17:59, 08 lip 2015

No a co do hortki to rób szczepkę! Odetnij górę( kwiatek lub stożek wzrostu) równo i dół. Listki od dołu oderwij.Wsadź do ziemi wilgotnej i do cienia! Ukorzeni się raz dwa. Poznasz po tych że nie zdechnie Zdychać może dwa dni po wsadzeniu do ziemi. Potem sobie poradzi Tylko cień i woda
malgorzata_s 18:01, 08 lip 2015

deszczowymaj napisał(a)
Gosiu u mnie dzisiaj kolejna hortka połamana Łącze się z Tobą w bólu

Ach ta polska pogoda zimą - 20 latem od+10 do + 35 i wichury.
malgorzata_s 18:03, 08 lip 2015

Juzia napisał(a)

Hahaha! Jassssne

Gosia...skoro żywopłocik Ci się bardzo widzi no to musi zostać! Nie ma rady

Stipę sobie posiej. Albo ta Twoja się rozsieje. Widziałaś u Madzi (Magda70)? Rozsiało jej się tyle, że sprzedaje, bo Ogrodowisko już rozdzieliła i jeszcze jej zostało

Lawenda...pewnie taka odmiana. Ja mam jakąś niską, zwartą i ciemny fiolet. Przeciwieństwo Twojej

Madzie znajdę.

Stipę siałam ale z tego siania mam chyba 10 sadzonek. W przyszłym roku też spróbiję.
malgorzata_s 18:05, 08 lip 2015

rzulieta napisał(a)
No a co do hortki to rób szczepkę! Odetnij górę( kwiatek lub stożek wzrostu) równo i dół. Listki od dołu oderwij.Wsadź do ziemi wilgotnej i do cienia! Ukorzeni się raz dwa. Poznasz po tych że nie zdechnie Zdychać może dwa dni po wsadzeniu do ziemi. Potem sobie poradzi Tylko cień i woda

Mogę tak zrobić by się nie zmarnowała i jak wyjdzie to rozdam innym bo u mnie nie ma już miejsca
rzulieta 18:05, 08 lip 2015

No to widzisz a jak Cię sąsiadki będą kochać za to
Juzia 18:08, 08 lip 2015

rzulieta napisał(a)

A po co kwiatka marnować?
Można gałązkę przygiąć do ziemi. też się ukorzeni...z czasem
malgorzata_s 16:54, 09 lip 2015

Siedzę sobie w restauracji przy szkółce roślin, przyjechałam się zainspirować ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo leje z nieba a ja nie mam parasola. Ma ktoś pożyczyć?