Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

deszczowymaj 20:56, 07 lip 2015

Gosiu byłam dzisiaj w moim (babciowym) ogródku i cały czas myślałam o tym,że specjalnie dla Ciebie muszę zrobić zdjęcie mojego super,ekstra wypasionego klona (ma chyba jakieś 10cm wzrostu ) no i kurka wodna .....zaappoomniałammm
malgorzata_s 21:31, 07 lip 2015

bql3 napisał(a)
Witam,

Małgosiu wpadłem się przywitać a i służyć drobna radą - bo podobny problem miałem z uschniętą jabłonią, którą przerobiłem na "bonzai truskawkowy" sadząc winobluszcz trójklapowy - bo też mam mało miejsca w ogrodzie aby rosły na rabacie w ziemi (zerknij do mnie na ogród mam parę fotek ). Zaś w tym sezonie dosadziłem dwa milimy - a Ty jaki zasadziłaś tam winobluszcz przy słupie? No i jeśli mogę doradzić to usuwaj zeschłe listki a długie pędy staraj się oplatać w koło tego słupa a i "dorzuć" sobie jeszcze też milimy o różnych kolorach kwiatów co spowoduje ożywienie w kolorach. Widzę klony przesadziłaś w nowe miejsca - fajnie Ci to wyszło.

pozdrawiam

Jan

Witaj Janie dzięki za odwiedziny. Winobluszcz ruszył choć na to się nie zapowiadało, będę robić tak jak piszesz, niemniej jednak wiem że muszę na niego uważać, żeby mi nie "uciekł"

Za milinami nie przepadam, bardzo późno startują a najgorsze że tworzą rozłogi podziemne i trudno się ich pozbyć, na mojej mikro przestrzeni nie mogłabym sobie na niego pozwolić.

Mi też teraz umiejscowienie klonów bardzo się podoba.
malgorzata_s 21:33, 07 lip 2015

deszczowymaj napisał(a)
Gosiu byłam dzisiaj w moim (babciowym) ogródku i cały czas myślałam o tym,że specjalnie dla Ciebie muszę zrobić zdjęcie mojego super,ekstra wypasionego klona (ma chyba jakieś 10cm wzrostu ) no i kurka wodna .....zaappoomniałammm

No jak mogłaś zapomnieć normalnie foch... 10 cm...następnym razem będziesz musiała się przed nim bardzo nisko pokłonić, żeby mu zrobić zdjęcie
malgorzata_s 21:36, 07 lip 2015

Powiem Wam szczerze, że pomysł "łaki" pomiędzy ambrowcami i hortensjami nie przejdzie u mnie z uwagi na małą przestrzeń. Powstał niezły bałagan i chaos, naprawdę pierwszy raz czuję się źle w moim ogródku. Znowu wracam do planowania.......normalnie zaczynam tracić do siebie cierpliwość.
deszczowymaj 21:45, 07 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)
Powiem Wam szczerze, że pomysł "łaki" pomiędzy ambrowcami i hortensjami nie przejdzie u mnie z uwagi na małą przestrzeń. Powstał niezły bałagan i chaos, naprawdę pierwszy raz czuję się źle w moim ogródku. Znowu wracam do planowania.......normalnie zaczynam tracić do siebie cierpliwość.

Nie przejmuj się Gosiu,człowieki uczą się na błędach

Ale za to znowu będzie moje ulubione planowanie
Kacha123 21:50, 07 lip 2015

Gosiu, nie martw się. Znajdziesz swoją drogę. Grunt żebyś była zadowolona. Jeśli Ci się nie podoba zmieniaj, bo będziesz się męczyć
bleebla 21:54, 07 lip 2015

A może to kwestia małych sadzonek, jeszcze nie rozrośniętych i nie dających takiego efektu jaki miał być???
Juzia 22:15, 07 lip 2015

Przyszłam Cię pocieszyć!
Ja dopiero tamtego roku wiem (mniej więcej) co chcę i co mi się podoba.
Ale czasami jak posadzę to też mi nie gra i muszę zmieniać. Do skutku

Oby Tobie szybciej niż mi wykluła się koncepcja!!!

malgorzata_s 23:49, 07 lip 2015

Boże dziewczyny czytam wasze wpisy w kółko tak dobrze mi robią dzięki za pocieszenie. Za 11 minut będzie nowy dzień, a z nim nowe pomysły.
ela_z 07:18, 08 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Super Ci to wyszło. Niby mały a ile roślinek wejdzie
Co do bałaganu u mnie pomoglo wysypanie kory. Od razu zrobilo sie porzadniej
Pozdrawiam