Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 12:18, 02 sie 2015

Zakładanie mikroogródka, jak i pewnie każdego ogtodu nie jest proste, potrzeba doświadczenia by wiedzieć jak dobierać rośliny, potrzeba czasu by poznać którym roślinom jest u nas dobrze, a którym nie. Ja jestem na początku drogi, trudność sprawia mi wyobrażenie sobie wyglądu rośliny za 5 lat, nie wiem czy kwiat, który podoba mi się w CO będzie dobrze wyglądał u mnie dlatego też kupuje rośliny po 1 czy 2 żeby sprawdzić je u siebie ale nie traktuje je jak rzecz na całe zycie. Jak dotąd dpodobały mi się tylko lawena i kosmos. Reszta pójdzie do kochanej teściowej która chętnie przyjmuje ode mnie nieudane zakupy.
malgorzata_s 12:24, 02 sie 2015

szemusia napisał(a)
Gosia, a może jakieś wyższe byliny, coby chwilowo robiły piętro zanim cis nie urośnie?
Myślisz o kwiatach? Może jezówki? Mają różne kolory i wysokie są...

Z jeżówek podobają mi się tylko te z pełnymi kwiatami tam pod płotem jest półcień i nie wiem czy by sobie dały radę.
deszczowymaj 13:10, 02 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)
Zakładanie mikroogródka, jak i pewnie każdego ogtodu nie jest proste, potrzeba doświadczenia by wiedzieć jak dobierać rośliny, potrzeba czasu by poznać którym roślinom jest u nas dobrze, a którym nie. Ja jestem na początku drogi, trudność sprawia mi wyobrażenie sobie wyglądu rośliny za 5 lat, nie wiem czy kwiat, który podoba mi się w CO będzie dobrze wyglądał u mnie dlatego też kupuje rośliny po 1 czy 2 żeby sprawdzić je u siebie ale nie traktuje je jak rzecz na całe zycie. Jak dotąd dpodobały mi się tylko lawena i kosmos. Reszta pójdzie do kochanej teściowej która chętnie przyjmuje ode mnie nieudane zakupy.

O zgrozo ale powagą poleciałaś ...a tak na poważnie .. niczym Gosiu się nie przejmuj, ludź całe życie się uczy
szemusia 14:12, 02 sie 2015

Jak dobrze mieć dobrą teściową, która roslinki przygarnie

A tak na poważnie - ja też często kupuję po 1-2 sztuki, bo możliwości finansowe skutecznie ograniczają wydatki... Zanim moje roślinki trafią na rabatki zwykle zostaja podzielone lub pocięte celem zwiększenia swej ilości...
Ot, proza życia...
malgorzata_s 14:42, 02 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)

O zgrozo ale powagą poleciałaś ...a tak na poważnie .. niczym Gosiu się nie przejmuj, ludź całe życie się uczy

Czy poważnie....czasem każdemu ludziowi może się powaga przytrafić...potraktujmy to jako słowo na niedzielę...uboczny objaw zadumy nad ogrodnictwem
malgorzata_s 14:46, 02 sie 2015

szemusia napisał(a)
Jak dobrze mieć dobrą teściową, która roslinki przygarnie

A tak na poważnie - ja też często kupuję po 1-2 sztuki, bo możliwości finansowe skutecznie ograniczają wydatki... Zanim moje roślinki trafią na rabatki zwykle zostaja podzielone lub pocięte celem zwiększenia swej ilości...
Ot, proza życia...

Teściowa mi się udała to prawda...przygarnęła już moje umbry hortensje wim's red, dała mi rabatę przed jej domem zrobić i jeszcze ma 17arów wolnej przestrzeni

U mnie proza życia podobna też dzielę co mogę
deszczowymaj 15:44, 02 sie 2015

malgorzata_s napisał(a)

U mnie proza życia podobna też dzielę co mogę

Ja ostatnio z jednej żurawki zrobiłam 7 sadzonek
Juzia 18:22, 02 sie 2015

To dobrze, że możesz pozwolić sobie na kupowanie po jednej roślinie w celach sprawdzenia...a później oddać i kupić nowe. Nie wszyscy tak mogą...dlatego doradzam żeby się trochę hamować
Ale jak nie musisz to ok
malgorzata_s 19:24, 02 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)

Ja ostatnio z jednej żurawki zrobiłam 7 sadzonek

Nie mów że teraz rosną na balkonie bo nie uwierzę
malgorzata_s 19:25, 02 sie 2015

Juzia napisał(a)
To dobrze, że możesz pozwolić sobie na kupowanie po jednej roślinie w celach sprawdzenia...a później oddać i kupić nowe. Nie wszyscy tak mogą...dlatego doradzam żeby się trochę hamować
Ale jak nie musisz to ok

Spoko Juzia wiem że chcesz dobrze i doceniam.