Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 07:51, 02 cze 2016

roma2 napisał(a)
Dako cudny. I w jakiej cudnej trawce sobie leży!

Romka Dakuś wygrał los na loterii trafiając pod moje skrzydła
Jak pojechałam z nim do weterynarza, który leczył Biguleńke to powiedział "Ooooo ale ten piesek miał ogromne szczęście, że trafił do pani"
MirellaB 07:54, 02 cze 2016

Mixtoorka napisał(a)
Wszystko naprawdę pięknie, pięknie!
Ale Kubusiowa donica najfajniejsza
Psiaki podrapaj od nas . Baw się dobrze, odpoczywaj! Słonka życzę!

Karolka jak fotografowałam i wstawiałam Kubusiową donicę to myślałam o Tobie "Karoli pewnie to się najbardziej spodoba, bo wyłapuje wszystkie Kubusiowe sprawy"

Jaki on jest szczęśliwy, że ma swoje roślinki Może będzie z niego ogrodnik? Bardzo lubi ogród i pracę w ogrodzie. Wiesz, że Kubuś nawet trawę pikuje

Psiaki pomigdaliłam - dziękują
MirellaB 07:59, 02 cze 2016

ewa004 napisał(a)
Ale rózyczki pieknie sie w donicach zebrały ,ślicznie .

A ja swojej jeszc ze nie obsadziłam ,i albo wywalę donice albo posadzę sezonowe i po zawodach będzie

A i zapomniałam napisać ,że hortki pod trzmielinami masz obłędne
Co Ty z nimi robisz ???????
Moje posadzone w zeszłym roku z donic przezyły wszystkie ale mikrusie takie że z lupą patrzeć czy żyją

Ewa donice chcesz zlikwidować? Chyba masz gorsze dni, ze tak myślisz. Ty zawsze masz tak ładnie w donicach roślinki dobrane

W tym roku wyjątkowo hortki nie są wybujałe. Dostały jednak mrozu wiosennego i kiepskie są Kilka gałązek przemarzło całkowicie, dużo wypuszcza od dołu, ale czy z tego będą kwiaty - pewnie nie
MirellaB 08:02, 02 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Szałwie też lubię, ale tylko jak kwitną. Potem to już robią się brzydkie i często łapią mi mączniaka.

A wiesz, że trzeba obciąć kwiatostany i zakwitną ponownie? Ja nie wiedziałam, Filemon24 mnie uświadomiła

To pierwszy ich sezon u mnie, testuje je, podobno mają brzydkie liście po przekwitnięciu i właśnie dlatego mam przy nich posadzona stipę, która ma za zadanie ewentualną brzydotę przykryć. To z kolei mi poradziła Monika Borebetka
MirellaB 08:03, 02 cze 2016

anbu napisał(a)

Wszystko śliczne a trzmielinki boskie
Buziak

Aniu cieszę się, że Ci się podoba
Trzmieliny fajnie u mnie rosną
MirellaB 08:05, 02 cze 2016

Kawa napisał(a)
Pięknie Mirellko. A OVERDAM cudowny m psiaki też

Kamilka dziękuję za miłe słowa
Z Trzcinników Overdam jestem najbardziej zadowolona, no i jeszcze z rozplenić, żadne z tych traw nie padły
MirellaB 08:07, 02 cze 2016

wiunia napisał(a)
Aaa czyli dopiero wyjeżdżasz, a ja myślałam, że ty w trakcie wakacji Cudnie w ogrodzie wszystko wygląda! A ta żółta róża piękna! Psiunio elegancki ładnie pozuje do zdjęcia
Ściskam Mirelko!

Wiunia teraz to wszystko w biegu przed wyjazdem robię
Musze jeszcze ogród dobrze podlać. mam nadzieję, że eM będzie dbał o te rośliny, które są dopiero posadzone i przetrwają
MirellaB 08:11, 02 cze 2016

inag napisał(a)
Dako jest śliczny. Mój mały jeszcze jakiś rok temu na jedną z babć (moją teściową) mówił Dako Cały czas się zastanawialiśmy skąd mu się to wzięło.
Masz dobre serce dla zwierząt.
Wszystko jest u Ciebie dorodniejsze niż u mnie jedynie czosnki główkowate mamy na tym samym etapie rozwoju

Ilonko - Dako na babcię, a to numer

Widziałam Twoje Artemis zapączkowane, a u mnie nic

Ilonka, a kiedy czosnki główkowate zakwitają? Mam nadzieje, że po moim przyjeździe zakwitną, pierwszy rok je mam i bardzo bym chciała je zobaczyć na żywo

Ilonka do zwierząt to ja mam otwarte serce, zwłaszcza do tych skrzywdzonych. Staram się pomagać jak tylko mogę
MirellaB 08:14, 02 cze 2016

zoja napisał(a)
Hmmm.... tyle pięknych widoków pokazałaś - można pomarzyć... tzn. ja mogę pomarzyć, że kiedyś chociaż ułamek takiego 'zakwiecenia' u mnie zagości o podobnej porze roku
Udanego wypoczynku!

Zojka znając Twoją dobrą rękę do wysiewów i roślin to z całą pewnością będziesz miała wspaniały busz o każdej porze roku
MirellaB 08:14, 02 cze 2016

alis napisał(a)
Same piękności pokazałaś, super. Między trzmielinami rośnie trzcinnik?

Alicjo dziękuję
Tak to Trzcinniki Overdam