Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

kamila66 15:08, 17 cze 2016

Ogród gęsty piękny Hortki naprawdę drogie, w zeszłą sobotę kupiłam ogodową do donicy za 35 zł bardzo dużą. Jak szukałam Vanilia frise to nie miałam w czym wybrać i ceny ewidentnie były za wysokie do jakości sadzonek, czasami przesadzają z cenami Zajrzyj wstawię fotkę
MirellaB 16:24, 17 cze 2016

jolanka napisał(a)

Oj, coś wiem na ten temat Zakupy sprawiaja tyle radości , gorzej z sadzeniem, szczególnie jak potrzeba pomocy
Stipa jest śliczna ale u mnie w okolicy ceny straszne, takich jak u Ciebie to nie ma Szkoda, bo na rabatach wygląda pieknie i dopełnia inne rośliny w fantastyczny sposób.

Stipę mam pierwszy raz i podoba mi się.
Wczoraj nie posadziliśmy roślin, a dzisiaj przez ten wiatr róża się przewróciła i pęd z pąkiem złamany
MirellaB 16:43, 17 cze 2016

ren133 napisał(a)

Mirelka
Fajne te Honeymilk Jakie duże/wysokie one rosną?

Reniu rośnie 40-50 cm Nadaje się do donic
MirellaB 16:46, 17 cze 2016

frezja napisał(a)

Dośc ciasno masz posadzone krzaczki hortensji..nie przeszkadza im to ? może i ja bym sobie dosadziła, teraz luki są ale co potem, jak się rozrosną ??

Ewa nie przeszkadza, nie stykają się
MirellaB 16:49, 17 cze 2016

ren133 napisał(a)

A to jaka jest odmiana przetacznika?

Reniu to przetacznik odmiany Rotfuchs. Czekam na jego pełen rozkwit. Ma być ciemno różowy
MirellaB 16:57, 17 cze 2016

olga80 napisał(a)
Mirellka ile Ty tu cudowności pokazujesz.I stipa z szałwią i rabata z berberysem i cudowna Honeymilk ( muszę sobie taką sprawić ),Pomponella też godna podziwu moja moja dopiero w pączkach.Cudownie masz Widzę,że zakupowo też szalejesz.

Dziękuję Tereniu za miłe słowa
Trochę zaczęłam znowu kupować, bo jednak stwierdziłam, że podoba mi się ogród z dużą ilością kwitnących roślin. Teraz będę zapychać wolne miejsca, chociaż już ich nie ma wiele
MirellaB 16:58, 17 cze 2016

Kawa napisał(a)
Mirellka ale ślicznie
przetaczniki piękne też na nie "choruję" będę miała na 100% sliczne są

zakupy ekstra!!!!

kurde zazdraszczam ale tak pozytywnie

Kamilko dziękuję za miłe słowa
Przetaczniki są fajne, kup koniecznie
MirellaB 17:13, 17 cze 2016

kamila66 napisał(a)
Ogród gęsty piękny Hortki naprawdę drogie, w zeszłą sobotę kupiłam ogodową do donicy za 35 zł bardzo dużą. Jak szukałam Vanilia frise to nie miałam w czym wybrać i ceny ewidentnie były za wysokie do jakości sadzonek, czasami przesadzają z cenami Zajrzyj wstawię fotkę

Kami w mojej okolicy "wyczaiłam" niedawno bardzoooo fajną szkółkę z fajnymi roślinami, bardzo przystępnymi cenami i hortek mają masę - różne odmiany
Szkoda, że bliżej nie mieszkasz
Flower1 17:47, 17 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Magda one chyba są takie jak Twoje?
Trochę się różnią od tych, które mam kolorem, ale cóż takich starych jak po babci to już nie dostanę.
Te są ładne takie delikatnie pudrowo różowe

Bardzo mi sie podobaja te trzemieliny na pniu chyba sobie zrobie taki sam szpalerek przed garazem ..szałwie masz super, takiej szukam proszę o namiary na sklepik (mam nadzieje ze internetowy)ta moja która kupiłam jest troszke wyzsza..wole niższa taka jak Twoja.
ren133 17:53, 17 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Reniu to przetacznik odmiany Rotfuchs. Czekam na jego pełen rozkwit. Ma być ciemno różowy

U mnie takich nie ma kurczę fajny jest wysoki i ten kolor by mi pasował