Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

dominika_ 18:50, 16 cze 2016

Mirellko znów wpadłaś w zakupowy szał Bardzo ładne okazy nabyłaś
Iwk4 18:52, 16 cze 2016

Mirelka, jesteś niesamowita z zakupami.
Ogród z gumy masz normalnie
Twoje róże tarasowe śliczne są. Takie miodowo białe.
MirellaB 20:19, 16 cze 2016

Makao_J napisał(a)

No moje też takie są. Nie wiem czy one zdążą rozrosnąć się do jesieni. Bo zimy pewnie nie przezimują żeby dać czadu za rok.
Ja rezygnuję z kolejnych wysiewów domowych. Za dużo zachodu z tym a efekt ... szkoda gadać.

Ja też już nie będę się bawiła w wysiewy.
Wolę kupić kilka sztuk i mieć od razu efekt. Jeżeli z tych stip co mam 130 sztuk żadna nie przezimuje, ani się nie wysieje to muszę pomyśleć nad innymi trawami. Nie chce mi się każdego roku tyle sadzić.
MirellaB 20:23, 16 cze 2016

ag_zie napisał(a)
Widoki piękne! A ta szałwia!! Ło matko!!!!!
Zakupy też niczego sobie - zresztą Twoje zakupy zawsze są świetne

Aga szałwia wybitnie mi się udała i ładnie rośnie. Ciekawe czy po ścięciu przekwitniętych kwiatostanów faktycznie ponownie u mnie zakwitnie
MirellaB 20:36, 16 cze 2016

szemusia napisał(a)

KObietki, nie narzekajcie na sianą stipę i nie zrażajcie się sianiem. Moja też ma z 10 cm teraz, ale posadzona na rabatkę nabiera masy. W słonecznym miejscu na pewno zakwitnie. To samo miałam w zeszłym roku. Teraz w ramach eksperymentu posiałam drugi raz nasionka na początku maja - i wykiełkowały momentalnie i baaardzo szybko rosły. Myślę, ze jest to związane z długością dnia, bo przecież temperatura w domu ta sama. Więc myślę, że nie warto tak wcześnie bawić się w wysiew i później chodzić koło tego 3 miesiące... (no, nie mówię, zeby siać w maju, ale chociaż końcówka marca zamiast luty?) Niestety, nieostrożnie otwierałam okno i moja piękna stipa, jeszcze nie popikowana wlądowała na podłodze Trochę uratowałam, ale strasznie się połamała
Teraz mam na rabatkach mnóstwo siewek i co trochę podrosną, to je przenoszę na miejsce docelowe. U Ciebie Mirelka tez się w przyszłym roku sama wysieje
A stipa tak naprawdę najładniejsza jest ta tegoroczna, ta, która przezimowała teraz cieszy (bo duża i już kwitnie), a za chwilę będzie straszyć, bo się będzie pokładać, szczególnie po deszczu. Więc ja, jak tylko moje siewki trochę masy nabiorą, wszystkie ubiegłoroczne wyrzucam.
Mirelka, Twoje kupne stipy to pełen wypas. Czy ty te 130 (!!!) sztuk zakupiłaś, czy liczysz też te swoje sadzonki???

Ładnie Ci się rabatki rozrastają
A co się stało z hortkami ogrodowymi, że biedne? Wymroziło pąki?

I róże pochwalę - cudne się prezentują u Ciebie Szczególnie donice mnie zachwycają.

Beatka no Ty to jesteś królową stipy
Takie jak miałaś w zeszłym roku dorodne egzemplarze to szok
Może i masz rację z tym, żeby później wysiać, mniej chodzenia i doglądania.
Wiesz ja w szkółce kupuję bardzo dorodne egzemplarze za 2,90 zł, więc nie warto mi się bawić w wysiewy
130 sztuk to razem wysiane i kupione

Hortki przemarzły niestety podczas wiosennych przymrozków Jeden krzak całkowicie padł, inne sporo mają przemarzniętych pędów i stąd są dużo mniej okazałe. Już kupiłam nowe na dosadzenie

Cieszę się, że róże Ci się podobają, tak długo je wybierałam

MirellaB 20:50, 16 cze 2016

zoja napisał(a)
Rabata z szalwia cudowna!
Zakupy --->

Mam pytanie o czosnki, ktore pokazalas na zdjeciach: czy one poxniej zmienia kolor? Bo mam takie same a kupowalam rozowe... ? ...i chce rozowe...

Zojka to czosnki główkowate, zmienią kolor, ale nie na różowy - zobacz zdjęcie z opakowania

MirellaB 20:55, 16 cze 2016

Zana napisał(a)

Mirelka piękne to kolorowe ujęcie. Róża donicowa mnie zachwyca! A na hortki ogrodowe nie narzekaj, moich nie widziałaś, ledwo je widać bo odbijały w tym roku od korzenia a na dodatek pożarły je monstrualne jarzmianki. I co Ty chcesz od tych przetaczników? Ja je bardzo dobrze widzę i są bardzo ładne

Wiesz ja miałam hortki ogrodowe bardzo duże, dorodne krzaki i teraz mi mniejsze nie pasują
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba
MirellaB 20:56, 16 cze 2016

mikami napisał(a)

Zdjęcia superowe ale mnie najbardziej dalej podobają się te róże po obejrzeniu u Ciebie postanowiłam sama takie kupić mam nadzieje że u mnie będą choć trochę tak ładne jak Twoje

Szczerze mówiąc to takich w ogrodniczych nie widziałam. Ja kupowałam w Rosarium
Flower1 20:58, 16 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Dziewczyny wstawię szybko zdjęcia tego co kupiłam i biegnę robić obiado-kolację.
Odpiszę wieczorem podczas meczu

Właśnie wróciłam z zakupów. Hortensje kupiłam, ale nieźle musiałam się najeździć, żeby w odpowiedniej cenie dostać. Powariowali ceny od 45,00 do 60,00 złotych za hortki ogrodowe krzaczki średniej wielkości. Ja kupiłam ciut nisze cena 20,00 złotych.

Uwielbiam te Twoje zakupy piekne hortki!
MirellaB 21:00, 16 cze 2016

Alicja169 napisał(a)

Tylko dwa dni do Ciebie nie zajrzeć a tu już całe kilometry postów
A gdzie kupujesz te swoje cudeńka, róże i trawki ?
Masz pewnie dobrego dostawcę u siebie w pobliżu?

Wszystkie róże w tym roku kupiłam w Rosarium.
Te dwie ostatnie w pobliskim centrum ogrodniczym.
Trawy w szkółce, ale te ogromne stipy to akurat kupiłam w Castoramie