Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Mixtoorka 09:36, 01 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Karola ja nie mam zawilców

Honeymilk kwitną cały czas, bardzo jestem z nich zadowolona Niestety nie pachną

Na rabacie bylinowej mam busz. Ostro będę musiała ciąć, podobnie na igiełkowej. W przyszłym roku będę musiała trochę poprzesadzać

Cieszę się, że Ci się podoba

Jutro dojadą zamówione dwie Annabell Strong

Jaskry, chodziło mi o jaskry. Ja też mam i ciągle mi się te nazwy mieszają, oczywiście rozróżniam rośliny, ale myśląc jaskry, piszę zawilce .... ot...

Kolejne zakupy fajnie
ren133 09:50, 01 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Tak Reniu to Summer Song.
Akurat na tym zdjęciu nie wyszła ładnie. W rzeczywistości kolor ma dużo ładniejszy

A widzisz mimo, ze nie pozowała ładnie wyszła
wiunia 10:01, 01 lip 2016

Mirelka długo kwitną jaskry? Piękny kolor tych kwiatów! Na rabacie wśród zieleni błyszczą
MirellaB 13:42, 01 lip 2016

Anusia napisał(a)
Mirella po przeżyciach w piłce nożnej przeczesałam kilkanaście stron u Ciebie. No jestem pod wrażeniem. Rabaty wyszły wyśmienicie. Berberysy śwetnie wkomponowałaś na rabacie z hortensjami. Różyczka Honeymilk cudowna. Igiełkowa i bylinowa w pełnej krasie, trudno wybrać która najładniejsza.

Aniu dziękuję za pochwałę. Ty jesteś od początku tworzenia mojego ogrodu, wiesz jak było jak zaczynałam

Berberysy na rabacie hortensjowej rosną duże krzaki, tnę je trzy razy w sezonie.
Powinny być kuliste np. Bagatela lub Admiration, ale jak tworzyłam tą rabatę to one były bardzoooo drogie u mnie po 25,00 - 35,00 zł za sztukę. Wówczas nie miałam tyle pieniędzy, żeby 10 sztuk kupić Teraz są o połowę tańsze.
Póki co niech sobie rosną, ale kiedyś je wymienię
MirellaB 13:47, 01 lip 2016

Zana napisał(a)
Te jaskry ze stipą mnie powaliły. Absolutnie cudny mają kolor! Udała Ci się ta pomyłka. O hortensjach to już nie wspomnę, jak pomyślę o moich maluchach. A gdybym tak okryła na zimę, ech zła jestem na siebie. Twoje cudnie kwitną i fajnie wyglądają z trzmielinami.
Te róże Honeymilk w donicach super się sprawują, bacznie je obserwuję, chyba będą kwitły jak wściekłe. Nie wiem czy ich nie zgapię od Ciebie, śliczne są. Ale to u mnie pieśń najwcześniej na przyszły rok.

A jak patrzę na Twoje szersze kadry, to stwierdzam że masz jednak za dużo trawnika. Coś czuję, że to kwestia czasu, kiedy będzie powiększanie rabatek.

Drzewa jakiegoś mi u Ciebie brakuje! Wiem, znam Twoje zdanie na temat drzew, więc nie musisz pisać. Ale brakuje i juź!

Przyznam, że po cichu myślę nad drzewami przy płocie w miejscu gdzie tuje Columnaris wypadły.
Czy są drzewa, które nie gubią liści? Tylko takie mogę mieć

Na 100% rabat nie będę już powiększać. Kuba też musi mieć miejsce do biegania Tyle co mam wystarczy
MirellaB 13:49, 01 lip 2016

Mira104 napisał(a)
Śliczne, biała róża w donicy niesamowita- nie mów że w tym roku ją tam dałaś.
Bardzo mi się podoba zestawienie stipy z jaskrami (chyba)

To są róże kupione wiosną tego roku z gołym korzeniem Pięknie kwitną
MirellaB 13:51, 01 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Kiedy ja się doczeka, takiej stipy?

Z własnego wysiewu to ciężka sprawa z tą stipą Moja licha, pewnie jak ruszy to będzie zima
Ta duża dorodna to kupna, bardzo jestem z niej zadowolona
MirellaB 13:52, 01 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
honeymilk przepiękna super się prezentuje w donicy ta odmiana

Anita ona faktycznie jest super. Docelowo będzie trochę wyższa
MirellaB 13:56, 01 lip 2016

Mixtoorka napisał(a)

Jaskry, chodziło mi o jaskry. Ja też mam i ciągle mi się te nazwy mieszają, oczywiście rozróżniam rośliny, ale myśląc jaskry, piszę zawilce .... ot...

Kolejne zakupy fajnie

Aaaaa to wszystko jasne

Ja natomiast nigdy nie nauczę się, które to Bergenie, a które Begonie
MirellaB 13:58, 01 lip 2016

ren133 napisał(a)

A widzisz mimo, ze nie pozowała ładnie wyszła

Widziałam u Ciebie, że się na nie zdecydowałaś - super Będziesz zadowolona