Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 08:35, 04 sie 2016

alis napisał(a)

Piękny widok! Czekam kiedy u mnie zakwitną.

A ja szukam miejsca dla kolejnych rozplenic i nawet znalazłam
MirellaB 08:40, 04 sie 2016

Makao_J napisał(a)
U mnie jedna zaczęła kwitnąć. Co dziwne do tej pory wyglądała jak jakieś zielsko a nie rozplenica ale kwiat ma rozplenicowy więc może jeszcze nabierze właściwego wyglądu.

Pierwszą rozplenicę posadziłam trzy lata temu późną jesienią nie kwitnącą. Wówczas jeszcze nie znałam O. W następnym roku byłam pewna, że po niej, tylko jakaś kępa dzikiej trawy mi wyrosła, ale nie wykopałam, cierpliwie czekałam i teraz to moja najpiękniejsza i największa rozplenica.
MirellaB 08:43, 04 sie 2016

Kawa napisał(a)
Mirelllllllaa

no nie nadrobię 2 tygodni choćbym chciała
ale macham jeżówy pięne są i rozplenice też u mnie zaczynają aż 3 sztuki

Fotki widziałaś to jesteś na bieżąco, nic innego się nie dzieje z czego bardzo się cieszę Nowych rabat nie tworzę, to co było do zrobienia jest zrobione - ogrodowo odpoczywam
MirellaB 08:48, 04 sie 2016

roma2 napisał(a)
Piękniste rozplenice. Zazdraszczam. U mnie trawki słabo rosną (trzcinniki tylko wielgaśne). Reszta jak pokurcze. Za sucho im. A ja wariatka kupiłam wczoraj trzy hakonechloa greenhills

Romka trzcinniki u mnie rosną najlepiej
Widziałam Twoją zieloną hakone i podoba mi się. Muszę u mnie za nią popatrzeć, może by rosła lepiej niż te nieszczęsne Carexy ID, Evergold i Irish Green. Jak one mnie denerwują. Ostatni raz wymieniłam. Koniec jak nie przetrwają zimy to bez żalu wylecą.
Z Carexów to tylko Blue Zinger super mi rośnie i ten zostaje
Marzenaka 08:49, 04 sie 2016

Ja do ciebie w związku z rabatami żwirowymi. Mam taką jedną właśnie, na której rośnie lawenda tylko. Chciałbym tam mieć wiosną tulipany. Czy one wyjdą mi w tych kamyczkach? Kora lekka, a nie mam doświadczenia ze żwirkiem.
MirellaB 08:54, 04 sie 2016

Borbetka napisał(a)
Ale bujności Mirelko masz! Ogród nabiera powoli dojrzałości. To nagroda za Twoją pracę, takie widoki. Gratuluję.

Dziękuję Moniczko za miłe słowa
kasja83 08:54, 04 sie 2016

MirellaB napisał(a)

A ja szukam miejsca dla kolejnych rozplenic i nawet znalazłam

Się pochwal Mirellka gdzie.Ja z dotychczas wsadzonych traw-też najbardziej lubię rozplenicę.Mam narazie Hamelna tylko-już mi się podoba, a dopiero zaczyna kwitnienie.
MirellaB 09:19, 04 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Piękne są i jakie już duże!Czym je karmisz??
I oczywiście jeżówki-mniam!

Kasiu niczym ich nie karmie, zwyczajnie są podlewane, ale prawda jest taka, że trzcinniki i rozplenice rosną u mnie najlepiej
Basilikum 09:22, 04 sie 2016

ale masz piekne jezowy
a i innym roslinkom u Ciebie dobrze, bo takie piekne
MirellaB 09:25, 04 sie 2016

szemusia napisał(a)
MIrelka, przejrzałam strony z ostatnich dni i ... właściwie nie wiem, czym się najpierw zachwycać Piękne masz róże, jeżówki, hortki, trawy... Kurcze - mogłabym wyliczać i wyliczać I ciągle nowe zakupy czynisz - gdzie Ty to mieścisz???
Tych kiciowatych rozplenic to Ci zazdroszczę - tak pozytywnie, oczywiście Moje niby rozrośnięte, ale szczotek nie pokazują. Dzieliłam je wiosną, może to jest przyczyna? Na jakim stanowisku u Ciebie rosną?

Beatko rozplenic mam wiele i e różnych miejscach ogrodu. Wszędzie rosną bardzo dobrze. Również podzieliłam dwie rozplenice wiosną i raczej nie zakwitną, ale za to dobrze się ukorzenią i bez problemu przetrwają zimę. Zobaczysz, że w przyszłym roku to będą dorodne i kwitnące kępy.

Za pochwały bardzo dziękuję.
Jednak jak oglądam inne ogrody to się zastanawiam co ja właściwie pokazuję - nic specjalnego.