Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

ag_zie 14:05, 25 lis 2016

jolanka napisał(a)
Mirelko, napisalam u siebie ale powtórzę: pod róże syp ziemię a nie korę. Jak możesz to zmień Nie pamiętam gdzie o tym czytałam ale kora nie zabezpiecza dobrze przed mrozem, Poza tym jak będa wiatry to na pewno będzie latać trochę

ot i ciekawa informacja - a miałam korę sypać!
Madzenka 08:20, 26 lis 2016

Kiedy sadziłaś te krokusy i hiacynty, że tak ci wylazły?

Ogrodowych teraz nie odkrywaj, bo jeszcze bardziej zaczna sie rozwijać pod agrowłókniną i tylko im zaszkodzisz
Anda 15:27, 27 lis 2016

Twoje cebulowe oszalały
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
dominika_ 16:01, 27 lis 2016

Ciekawa jestem tych Twoich roślin cebulowych. Bardzo nie ma się co zastanawiać, wiosną wszystko się okaże Narazie głowa do góry.
Anusia 16:46, 27 lis 2016

Moje tulipany też oszalały chcą wyjść ale to nie ten czas.
Zana 18:44, 27 lis 2016

Moje hortki ogrodowe też tak wyglądają. Wczoraj osypałam je liśćmi do połowy krzaczków. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo jednak zimno to jeszcze nie jest i teraz tak sobie myślę czy ich bidulek nie przegrzeję. Rozchodniki u mnie też kapustki nowe przy ziemi powypuszczały, ale im to nic nie będzie. Na szczęście cebule sadzone we wrześniu nosów z ziemi nie wyściubiają. Buziam.
MirellaB 19:45, 27 lis 2016

inka74 napisał(a)

Mogę głupie pytanie zadać? Używasz podpórki pod dłoń/nadgarstki? Jak nie - polecam. Proste, niedrogie, ułatwia życie. Do tego odpowiednie ustawienie fotela i jest wygodniej. Niby każdy to wie a fizycznie i tak co innego robi. Jak potrzeba - wyślę na mail link do strony z poradnikiem, tu nie miejsce na to. Nie wiem w jakim masz stopniu zaawansowania uszkodzenie nerwu pośrodkowego ale to samo nie mija. Lekkie stany leczy się farmakologicznie, ciężkie operacyjnie. Jak potem łopatę chwycisz do kopania w ogródku jak teraz to zaniedbasz?

Mam taką podkładkę pod nadgarstek. Teraz już nie siedzę przy komputerze długo, więc nie forsuję nadgarstka.
Bardziej dokucza mi bark, ale to leczyłam.
MirellaB 19:53, 27 lis 2016

zoja napisał(a)

Ciekawa jestem jak skonczy sie ta historia wiosny w listopadzie...
Moje ogrodowe tez tak wygladaja, czy to paczki na ktorych za rok zakwitna?
Milego dnia!

Zoja nie liczę, że te cebulowe zakwitną wiosną

Hortensje mam nadzieję, że przetrwają, bo przez tegoroczne wiosenne przymrozki trzy wcale mi nie zakwitły. Te pączki na czubku to chyba kwiatowe.

MirellaB 19:57, 27 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Može jednak okryj w grudniu hoetensje ogrodowe. Białą agrowłókniną i dla ozdoby gałązki świerkowe.
Miałyby łatwiej.

Iwonko nigdy nie okrywałam i teraz też je zostawię nieokryte - trudno co będzie to będzie.
MirellaB 19:58, 27 lis 2016

jolanka napisał(a)
Mirelko, napisalam u siebie ale powtórzę: pod róże syp ziemię a nie korę. Jak możesz to zmień Nie pamiętam gdzie o tym czytałam ale kora nie zabezpiecza dobrze przed mrozem, Poza tym jak będa wiatry to na pewno będzie latać trochę
Jolu pisałam też u Ciebie