Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 06:49, 26 mar 2017

Ewa czekam na floksowe wieści
MirellaB 07:01, 26 mar 2017

Angelika bardzo mi odpowiada taka kolorystyka jak m.in. Ty masz i w tym kierunku pójdę. Sporo roślin mam innych i nie chcę się ich pozbywać. Jak mam zrezygnować z pięknych róż Summer Song, Aphrodite, Piano, Goethe i kilka innych - nie potrafię, ale cieszę się, że nareszcie doszłam do tego co najbardziej mi odpowiada i przy doborze kolejnych roślin już nie ogarnie mnie szał "na kolorowo". Ciężko będzie, bo jak jadę do szkółki bylin i widzę tyle piękności to wszystko bym chciała. Zmiany będę wprowadzała sukcesywnie. Dwa lata zmieniałam ogród na szybkich obrotach teraz więcej luzu. I oczywiście zimozielone z których nie rezygnuję
MirellaB 07:08, 26 mar 2017

Ewa na donice wiosenne czas wielki Zauważyłam, że coś spóźniona jesteś w tym sezonie. Poprzedniej wiosny o tym czasie byłaś bardziej aktywna, temat donic był na tapecie - moje kupiłam za sprawą Twoich Wracaj Ewunia, bo tęskno mi za Tobą i Twoim poczuciem humoru
MirellaB 07:22, 26 mar 2017

Iwonka mój zeszyciku ogrodowy założony od pierwszego dnia przystąpienia na O z deklaogiem Danusi na pierwszej stronie
Oczywiście notuję w nim wszystko co mnie zainteresuje i jest przydatne w moim ogrodzie.
Często pytam Ciebie i Madżenkę o konkretne sprawy - odpowiedzi drukuję i wklejam.

Drukowanie:
- zaznaczasz / podświetlansz tekst, który Cię interesuje

- stajesz kursorem na zaznaczonym tekście i wciskasz prawy klawisz myszy

- wybierasz opcję drukuj zaznaczone i drukujesz
MirellaB 07:27, 26 mar 2017

Monika za dużo informacji, żeby zapamiętać co, gdzie, kiedy i u kogo na wątku. Zacznij drukować i wklejać, albo wpinać. Jak drukować napisałam post wyżej Iwonce
MirellaB 07:33, 26 mar 2017

Hania z brakiem miejsca mam podobną sytuację do Twojej. Bardzo by mi się przydało stworzyć jedno miejsce właśnie na takie kolory jak piszesz żółty, pomarańcz, czerwień, bo dużo mam takich roślin porozrzucanych po rabatach.
Dziękuję za podzielenie się pomysłem - oj będą u mnie spore zmiany
zawitka 11:01, 26 mar 2017

OOOO muszę tyż dokarmić cebulowe Kolorystyka w ogrodzie to fajna sprawa to moje zadanie na przyszły rok jak dożyję ha ha
frezja 11:38, 26 mar 2017

Alicja169 napisał(a)
Jak dobrze Mirella, że pokazałaś floksy.
Dzieki temu nie wykarczowałam swoich, kompletnie zapomniałam, że mają taki kolor jak wychodzą z ziemi

To jesteśmy dwie z taką wiedzą floksową
Napia 16:53, 26 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Iwonka mój zeszyciku ogrodowy założony od pierwszego dnia przystąpienia na O z deklaogiem Danusi na pierwszej stronie
Oczywiście notuję w nim wszystko co mnie zainteresuje i jest przydatne w moim ogrodzie.
Często pytam Ciebie i Madżenkę o konkretne sprawy - odpowiedzi drukuję i wklejam.

Drukowanie:
- zaznaczasz / podświetlansz tekst, który Cię interesuje

- stajesz kursorem na zaznaczonym tekście i wciskasz prawy klawisz myszy

- wybierasz opcję drukuj zaznaczone i drukujesz

Podziwiam !!! Ja nie jestem tak zdyscyplinowana i w zeszycie zapisuję tylko informacje o tym, co posadziłam czy posiałam. I to już dla mnie sporo a biel, róż i błękit lubię bardzo
Madzenka 19:32, 26 mar 2017

Mirelło u Ciebie się tyle dzieje, ze mam zawsze mnóstwo stron do nadrobienia.

Biały wg mnie wyglada znakomicie na tle ciemnej zieleni i w cieniu. Na słońcu lubię blady roz, purpure i niebieski

Ale jakos nie moge sobie wyobrazić Twego ogrodu bez ciepłych pomarańczowych i czerwonych kolorów. Wyciepiesz swoje piekne jezowki?