Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

frezja 20:33, 01 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Iza bym wolała, żeby jednak miała w tym. W ubiegłym miała trzy kwiaty pierwszy raz od trzech lat, więc liczyłam, że teraz mnie mile zaskoczy

Dzisiaj oglądałam fajne, duże okazy magnolii w cenie od 56 zł wzwyż.
Madzenka 23:04, 01 kwi 2017

Zapraszam jutro na pokaz magnolii
lindsay80 23:12, 01 kwi 2017

ślicznie w donicach, takiego koloru bratków nie spotkałam, ładnie je skomponowałaś ze stokrotkami.
Kacha123 06:25, 02 kwi 2017

Czytam, że Cię wzięło na zimozielone i będą zmiany. Mam trochę różności zimozielonych sprzed ery Ogrodowiska i w sezonie toną w tle innych roślin, natomiast zimą bardzo cieszą i dlatego je zostawiłam, mimo iż nie są to standardy Ogrodowiska

Piękne stokroty z bratkami
zabaewa 09:33, 02 kwi 2017

Mirelko - z tym opadaniem kwiatów magnolii to mogą być trzy przyczyny.

Albo ma za ubogie podłoże - płytki system korzeniowy i żarłoczność magnolii to powoduje.
Albo grzebiesz przy jej korzeniach lub jakiś kret albo nornica - strasznie tego nie lubi.
Albo żrą ją jakieś szkodniki - np. mszyce albo jakieś pędraki.
11:26, 02 kwi 2017
Zabaewa mądrze pisze

moja gwieździsta miała w zeszłym roku 2 (dwa) kwiatki odchorowała upalne lato i zrycie przez nornice , cały zeszły rok pilnowałam , podlewałam nawoziłam ...i teraz daje pokaz ...magnolie trzeba karmić podlewać latem ...i tepić nornice.

nornice mi przez zime załatwiły kilka róz ...znaczy zyc beda ale wisiały w powietrzu i musiałam ziemie pod korzenie rekami upychac bo takie były jamy

nie wszystko upilnujesz ...ale pilnowac warto ...a im starsze rosliny tym łatwiej jest bo sa mocniejsze
12:15, 02 kwi 2017
U mnie nornice zryły mi w tamtym roku rabatę szmaragdową gdzie rośnie magnolia,szarżowały w tę i w tę
Nie zaszkodziły jej,odpukać.Ma mnóstwo pąków. Ale w tulipanach,te które nie były w osłonkach-koszykach jest spustoszenie.
MirellaB 21:24, 02 kwi 2017

Iza dzisiaj bez zmian, ale mam nadzieję, że zakwitnie

Gosia wszystko mam zrobione. Dzisiaj rekreacyjnie zmieniałam kompozycje w donicach

Terenia hmmm czyli nie tylko u mnie z nimi problem. Chyba zetnę je zupełnie na jeża jak ruszą. Ciekawa jestem czy nawóz coś im pomoże?
Zrywania darni nie zazdroszczę.
Może w tygodniu poradzimy kupione tujki
MirellaB 21:28, 02 kwi 2017

Kamcia odpoczęłam od prac ogrodowych w weekend.
Kupować rośliny to ja lubię, ale sadzić już mniej Tujki i cisy nadal czekają

Ania kiedyś też tylko w weekendy miałam czas na ogród, więc doskonale Cię rozumię
gosika67 21:30, 02 kwi 2017

Aniaa i właśnie dlatego mam koty.Zero szkodników typu krety, nornice, myszy, szczury,łasice itp.

Mirella mam nadzieję ,że Twoja magnolia odżyje. Ja mam małą, ma pączki ale czy pokaże kwiat chyba nie.Jest z ub.r. młoda.