Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

paulina_ns 21:11, 25 kwi 2017

Conica są ładne, a zwłaszcza wiosna wow tyle kulek, szalejesz Mirelka
Zana 21:19, 25 kwi 2017

Mirelka, mało mnie teraz na O., ale wpadłam do Ciebie szepnąć, że u mnie są "twoje" tulipany. Obejrzałam Twoje tulipanowo i normalnie czaaad!. Super foty, a już to zestawienie z seslerią normalnie mnie powaliło. No cudnie
AGDULA 21:55, 25 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Agdula dziękuję Większość tulipanów jeszcze przed kwitnieniem

A u mnie tulipany takie dwukolorowe, w zeszłym roku były piękne a teraz tylko z dwa wyszły a reszta to same liście.
Natomiast te nasze polskie zółte mają się świetnie.
MirellaB 05:44, 26 kwi 2017

Gosia dobrze, że nie ścięłam kotków, bo już z sekatorami nad tą trawa stałam

Ania wyjątkowo ładnie tulipany w seslerii wyglądają. Dobrze, że ta trawa u mnie fajnie rośnie, bo carexy nadal nie ruszyły
Cebulowe przekwitną to róże zaczną, a potem hortensje i rozpalenice. Mimo, że na tej rabacie nie mam zimozielonych to póki co mi się podoba
MirellaB 05:51, 26 kwi 2017

Justyna dziękuję, widziałam Cierpliwie czekam na moje EL. Nie daje mi spokoju, że u Ciebie kwitną, a u mnie jeszcze rosną.

Kamcia działam ostro. Dzisiaj dalsze sadzenie. Muszę pogodę wykorzystać

Angelika conici wysokość 100-105 cm, ładne, zgrabne, cena 60,00 złotych sztuka. Jak myślisz dobra cena?
MirellaB 05:55, 26 kwi 2017

Paulinka conici też mi się podobają, a wiosną jak mają młode przyrosty są najładniejsze. Z wiekiem grube gruchy się robią, ale w szkółce gdzie kupuję to ostro je tną i są fajne stożki Wiem, że conici nie są polecane na forum, póki co te, które mam dobrze rosną i mam nadzieję, że z nowymi będzie tak samo

Anula jak tylko przeczytałam to zaraz do Ciebie pobiegłam piękności oglądać - dziękuję
Cieszę się, że moje też Ci się podobają

Agdula niestety tak to z tymi odmianowymi bywa. U mnie też niektóre nie wzeszły wcale, inne tylko wypuściły liście, a jeszcze inne są, ale dużo mniejsze niż w pierwszym​ sezonie.
Miałam piękne Angelique dużą ilość i zaledwie 3 sztuki wzeszły i będą kwitły.
Cóż taki urok cebulowych
dominika_ 06:16, 26 kwi 2017

Nie polecane, bo to rośliny wymagające szczególnej opieki. Ty Mirellko lubisz robić opryski prewencyjne, masz na to czas to i ładnie i bezproblemowo Ci rosną. Zazwyczaj ludzie chcą rośliny bezobsługowe, czyli wsadzić i niech rosną, a dla takich klientów conica się nie nadaje. To odmiana dla miłośnika roślin
MirellaB 06:32, 26 kwi 2017

Dominika to prawda W tym roku jednak nie robiłam dotychczas żadnych oprysków. Od chwili kiedy się zatrułam opryskami eliminuje je do minimum.
elka_ 08:26, 26 kwi 2017

MirellaB napisał(a)

Schodowa powala!
Przypomnij jaką trawkę masz w tulipanach?

Miłego dnia
AngelikaX 08:33, 26 kwi 2017

MirellaB napisał(a)

Angelika conici wysokość 100-105 cm, ładne, zgrabne, cena 60,00 złotych sztuka. Jak myślisz dobra cena?

Myślę, że ok
ja kupowałam 140cm za 70zł, ale nie jest idealnie równy muszę go przyciąć - nie marudziłam, bo musiałam dostosować się wysokością do dwóch jakie już mam