Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:37, 23 kwi 2017

Pogoda dzisiaj bardzo zmienna słońce i deszcz. Nic w ogrodzie przez weekend nie robiłam. Od wtorku ostro ruszam z sadzeniem nawet jak pogoda będzie niesprzyjająca. Takie mam postanowienie - chociaż kilka sztuk dziennie
kaz742011 18:54, 23 kwi 2017

U nas jeszcze oprócz deszczu i słońca nawet śnieg padał. Już go na szczęście nie ma . Zacny masz plan na sadzenie. Trzymam kciuki za pogodę. Znacznie lepiej pracować w słońcu niż deszczu
gosika67 20:35, 23 kwi 2017

Mirella jak u Ciebie z pogodą, u mnie w tej chwili leje, wcześniej był grad.
andziurex 21:21, 23 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Ania na 100% z Anią mamy je pomylone. Już to było widać po kształcie pąków, a teraz kwitną i to nie są te co na kartoniku. Szkoda​, bo wyglądały na bardzo ciekawe i takie inne.
Elegant Lady u Tereni częściowo zakwitają i już widać, że część z nich nie jest nimi.

U mnie dzisiaj słońce i deszcz na przemian

Pomyłki z cebulami zdarzają się niestety. Problem w tym że nie da się ich kupić w rozkwicie, że więc trafi się lub nie.... loteria . Ja miałam pomylone z biedry exotic emp. Zamiast nich były jakieś białe wypierdki o pojedynczych płatkach. Powiem szczerze, że ja osobiście Lady E nie lubię. Jakoś na obrazku wyglądają lepiej niż na żywo. Może te które zakwitną u Ciebie okażą się ładniejsze i ta pomyłka wyjdzie na plus
wiunia 22:28, 23 kwi 2017

Ja dzisiaj mimo niedzieli wyskakiwałam do ogrodu w chwilach jak słońce świeciło i coś tam przesadziłam, coś posadziłam...ale to nic przyjemnego uciekać przed gradem w momencie kiedy trzymasz w ręku roślinkę nad dołkiem to nie był dobry pomysł, tylko wymarzłam jak nie wiem co...
MirellaB 11:38, 24 kwi 2017

Kasia plan bym chciała wykonać przed weekendem majowym, a później tylko drobne dosadzenia i wszystko

Gosia dzisiaj słońce na przemian z chmurami, ale nie pada

Ania mi specjalnie pomyłki nie przeszkadzają. Nawet jak są pomylone to ważne, żeby była pomyłka tego samego gatunku, a nie mix, bo mixów nie lubię
Czy Twoje EL w kolejnym roku zakwitły w podobnej ilości czy mniej i mniejsze?

Wiunia oj Ty tak się spieszyć z sadzeniem w takiej pogodzie ehhh. Mam nadzieję, że nie odbiło się to przeziębieniem? Napisz czy wszystko ok?
lutroja 11:50, 24 kwi 2017

kiedy będzie przyjemnie ciepełko, tęskno za wiosną !
Gocha 12:04, 24 kwi 2017

Ja też jak kupiłam w B. cebule 3 lata temu duże ilości jak dla mnie bo kilkaset to część faktycznie była pomylona. Np. miałam żółto-czerwone a na pewno takich nie kupowałam bo rabata miała być w kolorach białoróżowych. Ale te pełne pomarańczowe miałam jeszcze rok wcześniej jeszcze przed ogrodowiskiem i były faktycznie takie jak na fotografii- wielgachne i pełne kwiaty ale w następnym roku już nie zakwitły. Elegant Lady też mi prawie wyginęły może kilka zakwitło w następnym roku. I Q of N też słabo. Najładniej mi kwitną już 3 rok bez wykopywania Mata Hari.
kamila66 12:37, 24 kwi 2017

zawitka napisał(a)
Czytałam że masz problem z buksami nie doczytałam chyba co jest ale jak są to młode nowe kupione to wysadz je w inne miejsce .Obmyj dobrze całą roślinę w wodzie .zostaw korzenie w wodzie niech się dobrze napiją ze 2 godziny .Wsadż w nowe miejsce pół cieniste takie żeby nie przeszkadzały podlej i zapomnij .Nic nie rób tylko pilnuj, zeby miały wodę .Tak tęż się robi z sadzonkami z gałązek .Zadnych nawozów w pierwszym nawet w drugim roku .Będą zdrowe jak ryby.Z mego doświadczenia z buksami wynika że nie lubią pędzenia ,nawozów ,Nigdy swoich niczym nie podlewam oprócz wody .Rosną dobrze są soczysto zielone i lecą do góry żeby je cięła .A jak je mszyca czasami dopadnie to leję wodę mocno je wymyję i juz .

Fajna rada muszę zakodować
anabuko1 13:04, 24 kwi 2017

Hmmm moje Elegant L. mi też wyginely.Nie wiem czemu.
Pomyłki zdarzają nie tylko w cebulowych ale I w sadzonkach czy to bylin czy to nawet odmian krzewów. Niestety wiem coś I tym .