Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Makao_J 11:55, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ania mam odmianę Haufleriana.

Lindsay ma jesienną i na taką poluję. Ale nima nigdzie
iwka 12:04, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
I na koniec moje długo poszukiwane kosmosy czekoladowe

Koniec

moje kochane pokazuj jak najczęściej, nie mam w tym roku miejscowo gdzieś kupiłaś czy w necie ?

edit. zapomniałam jeszcze spytać o seslerię heufleriane, jak u Ciebie, moja się strasznie rozwalała, nie wiem od czego, ścięłam w środę ciekawe czy odbije
MirellaB 12:19, 09 cze 2017

Ania zobacz moją Haufleriane.
Może za wysoko ja zostawiłam ściętą i teraz takie niezbyt ładne są kępy, ale zauważyłam, że będzie znowu kwitła.

MirellaB 12:25, 09 cze 2017

Iwka czyli Twoja zimy jednsk nie przetrwała ;( Jednoroczna bylina.
Kupowałam stacjonarnie.

Zdjęcia mojej Haufleriany wyżej. Niezbyt mi się podoba Raz już ścięłam i teraz tak wygląda. Niestety też mi się pokładała, a tego nie lubię
Makao_J 12:25, 09 cze 2017

No i nie rozumiem co z nią nie tak. Wyprostowana i mocno zielona.
Ile ma wysokości?
iwka 12:31, 09 cze 2017

ja cięłam tylko wczesną wiosną, ale czytałam u Marzenki, że będzie cięła po przekwitnięciu, w sumie to pewnie jakieś dwa tygodnie temu było. Do tej pory to by już odrosła, ale czasu nie miałam.

Twoja ładnie rośnie, nie możesz narzekać

no kosmosy nie przetrwały w gruncie niestety kłącza też słabo mi się przechowały przez zimę i nie mam
Basilikum 13:04, 09 cze 2017

ja swoje kosmosy wykopalam na zime przechowala w trocinach w chlodnym miejscu, posadzilam po 15 Maja i niec a nic nie widac, chyba musze sie z nimi pozegnac
Mixtoorka 13:42, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Karola no nie wiem czy dotrwają do kwitnienia stipy. Kosmosy kupiłam bardzo wysokie i głęboko musiałam je posadzić, żeby nie podpierać. Nie sądzę, żeby od dołu z takiej głębokości wypuściły pędy. Pewnie te kwiatki co są w pąkach to zakwitną i będzie po kosmosach
Muszę im fotki pstrykać, bo nie wiem czy jeszcze kiedyś dostanę je kupić

Oh taki nasz los, ale za to radość jaka z udanego polowania

PS . Wrzuciłam na chwilę zdjęcia z komunii
Mixtoorka 13:44, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
[b]

Seleria seslerią ale jakie ładne róże w tle
Anda 14:03, 09 cze 2017

Śliczne kolory u Ciebie w ogrodzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies