Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Alicja169 14:45, 14 cze 2017

Landrynkowy kolor Belveder uroczy
Ja skoncentrowałam się głównie na różowych w różnych odcieniach, ale i kilka innych też się znajdzie, z poprzedniego okresu ogrodu
Johanka77 15:07, 14 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Dziewczyny dzisiaj odmłodziłam dwie rozplenice - pierwszy raz robiłam taki zabieg. Jak zwykle przeklinałam rabaty żwirowe.
Rozplenice z jednej strony nie wypuściły źdźbeł, więc je wykopałam, wycięłam uschłe i posadziłam ponownie. Zastanawiam się czy one się przyjmą?
Po tym odmłodzeniu wyglądają zdecydowanie gorzej od pozostałych - są klapnięte i straciły kolor
Mam kupione rozplenice, które czekają na posadzenie i biję się z myślami czy tych odmłodzonych klapniętych nie wymienić na nowe egzemplarze.
Kto ma doświadczenie w dzieleniu / odmładzaniu traw niech doradzi czy je wymienić

Tak wyglądają teraz

Brawo TY!
Ja tam nie do końca się przejmuję porami roku. Albo ona chce być z Tobą, albo nie
Na pewno odbije

_Martini_ 20:00, 14 cze 2017

Ładna Belveder, a jakie ma zdrowe liście.
Mirelko, jak Twoje seslerie? Mam nerwa na moje, znowu się rozkładają. Bym je przesadziła jednak na obrzeże przy różach, ale mi się nie chce w kamieniu grzebać.
inag 23:18, 14 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka mam kilka małych siewek stipy w ogrodzie. Jak chcesz to mogę Ci wysłać
Jaką trawę znalazłaś podobną do stipy?
Ja kupiłam w tym roku jeszcze kostrzewę ametystową, bo taka podobna mi się wydawała do stipy - jest jednak inna, ale całkiem przyzwoita

Kochana jesteś! Dzięki, ale ja już sobie odpuściłam stipy. Coś im po prostu nie pasuje więc na siłę nie będę ich trzymała. Podobna do stipy jest carex phoenix green.. Ma świetne opinie i chyba jej spróbuję. Dużo o niej czytałam.
Ta kostrzewa tez mi się podoba Daj znać co sądzisz o tym moim wynalazku
inag 23:18, 14 cze 2017

Dubel
inag 23:20, 14 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka o podlewaniu nie zapominam. Nawet nawozem ukorzeniającym dzisiaj podlałam

Byłaby głupia gdyby niedoceniła
_Martini_ 08:40, 15 cze 2017

Ilona, czytam o Twojej stipie. A znasz Calamagrostis? Zakupiłam ją jako alternatywę dla tej zwykłej. Malutka jeszcze. Nie znałam tego carexa Phoenix, super jest.
Zagajanka 09:03, 15 cze 2017

Mam stipe calamagrostis i te zwykla. Wg mnie sa malo podobne do siebie
Belveder piekna u Ciebie
_Martini_ 09:08, 15 cze 2017

Zagajanka napisał(a)
Mam stipe calamagrostis i te zwykla. Wg mnie sa malo podobne do siebie
Belveder piekna u Ciebie

A ktorą wolisz? Pony już ladnie powiewa, a tamta licha jeszcze. No ale dzieli je rok roznicy.
_Martini_ 15:34, 15 cze 2017

Mirelko, czy gdzieś w szkółkach widziałaś Doorenbosy? Chciałabym w końcu kupić.
Ty masz trzykrotkę jak dobrze pamiętam. Czy ona tworzy kępy? Bo moja nie wypełnia pustych miejsc i zastanawiam się czy przesadzić wszystkie trzy w jedno miejsce blisko siebie w grupie.