Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Adison 21:28, 16 wrz 2017

Mirella, proszę poleć mi jakieś szkółki u nas w regionie może być na pw żeby Ci wątku nie zaśmiecać
AngelikaX 22:48, 16 wrz 2017

Mirella jak idą rewolucje u Ciebie...? Puśc pary trochę

Tak apropo zmian to napiszę Ci o mojej frontowej... co by się nie szczypać w zostawianie czegoś ja Ci nie leży Pamietasz jak wiosną projektowałyśmy na O. rabatę frontową z 3 stożkami (coniki) dwa miałam i jeden dokupiłam - wolałam cisy ale że tych szoda było stanęło na conikach - i co? Jeden zdechł - przeziorek go zeżarł... zostały dwa... jeden przesadzam a drugi wydam w dobre ręce... i kupię cioswe stożi i po co było kombinować?
MirellaB 22:59, 16 wrz 2017

Adison, a konkretnie szkółki z czym Cię interesują? Dużo jest szkółek w rejonie Poznania. Nie wiem z jakiej strony Poznania jesteś - w googlach szukałaś?
MirellaB 23:06, 16 wrz 2017

Angelika pamiętam projektowanie. Uuuuu to mnie zasmuciłaś conicami
Ja posadziłam trzy sztuki. Stożki cisowe piękne i drogie. Dopiero zaczynam przygodę z bukszpanami i cisami. Nie wiem jak będą u mnie rosły. Zapewne kiedyś te conici też wymienię.

W Twoim eleganckim ogrodzie stożki cisowe będą pięknie się prezentowały
Adison 23:10, 16 wrz 2017

dokładnie to okolice Kleszczewa, a to szkółki się dzielą na jakieś konkretne rodzaje?
MirellaB 23:28, 16 wrz 2017

Adison priv
AngelikaX 14:16, 18 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika pamiętam projektowanie. Uuuuu to mnie zasmuciłaś conicami
Ja posadziłam trzy sztuki. Stożki cisowe piękne i drogie. Dopiero zaczynam przygodę z bukszpanami i cisami. Nie wiem jak będą u mnie rosły. Zapewne kiedyś te conici też wymienię.

W Twoim eleganckim ogrodzie stożki cisowe będą pięknie się prezentowały

Jak będziesz pryskać to nic im nie grozi... ja odpuściłam w tym roku, obstawiam, że przez to że przesadzone też słabsze były i teraz to już nie ma co ratować

Mam jeden na południowej i jest piękny - duży i tego na 100% się nie pozbędę

PS. Stożki ciosowe (ok.120cm) u P.Stasia w Mosinie za 80zł są - w środę mam mieć u siebie może nie idealnie tłuściutkie, raczej do korekty, ale spoko za tą cenę pomęczę się
MirellaB 19:23, 18 wrz 2017

Angelika jeszcze do tego Pana nie zajrzałam, chociaż często jestem w Mosinie. Pewnie bym przywiozła kilka stożków i kulek, ale już miejsca brak na sadzenie.
Cena bardzo przyzwoita.
Pokaż zdjęcia jak będziesz już je miała
lindsay80 21:55, 18 wrz 2017

Mirella, trzymam kciuki za przemiany u Ciebie, jak w końcu postanowiłaś, działasz jeszcze teraz czy zostawiasz to na wiosnę?
Anusia 22:08, 18 wrz 2017

Ja kiedyś czytałam tez na temat conik i niestety na nie się nie zdecyduję. Bywają problemowe, chociaż u sąsiadki widziałam ma dwie sztuki, ośmioletnie. Mają się dobrze. Wszystko zależy na jakie warunki trafią i klimat w ogrodzie.