Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:02, 15 lis 2017

Mirka ja też w zeszłym roku dość późno wiązałam. Każdego roku sobie myślę, że może nie wszystkie zwiążę. Takie luźne oszronione też pięknie wyglądają
MirellaB 10:04, 15 lis 2017

Magda o tak w żwirku najgorsze sadzenie 300 sztuk na rabatach z korą posadziłam szybciej niż 100 w żwirku. Nie mam maty rozłożonej, kamień jest głęboko wbity w ziemię i wymieszany Koszmar cokolwiek robić na tych rabatach.
MirellaB 10:06, 15 lis 2017

Terenia dziewczyny już wiążą i Iwonka pisała też, że już można. Uporam się z robotą papierkowa i ruszam do wiązania Myślę, że w przyszłym tygodniu dam radę trawy ogarnąć i trochę porządków zrobić
MirellaB 10:08, 15 lis 2017

Kasia obiecałam sobie, że nie będę dużo kupowała, a jednak trochę cebulek się nazbierało hi hi Trudno się oprzeć jak kuszą pełne kartony ładnych odmian
Mirka 10:16, 15 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Mirka ja też w zeszłym roku dość późno wiązałam. Każdego roku sobie myślę, że może nie wszystkie zwiążę. Takie luźne oszronione też pięknie wyglądają
Mirelko masz rację luźne trawy mają zimą swój urok. Tylko czy nie przemarzną? Jeśli wiążemy to śnieg nie leży bezpośrednio w środku trawy tylko po bokach. To jest ochrona przed wymarzaniem. Ja w zeszłym roku dodatkowo obsypałam cienkimi gałązkami i liśćmi. Przetrwały zimę w bardzo dobrej kondycji. Ale to były młode sadzonki.
MirellaB 10:38, 15 lis 2017

Mirka u mnie śniegu brak. To trochę co spadnie to zaraz topnieje. Może w tym roku kilka rozplenic zostawię luźnych. Dziewczyny pisały, że nie związane śmiecą. Bałagan od kilku sztuk ogarnę
Kasya 10:52, 15 lis 2017

MirellaB napisał(a)

ja chyba tez tak zrobie
szkoda mi wiazac takie piekne zolte mistanty...moze dopiero jak suche sie zrobia
tulucy 11:06, 15 lis 2017

Mnie trafia przy sadzeniu w doniczkach. Wszystko inne sądzę luzem, szybko dołek łopatką i gotowe, a do tulipanów najpierw wkopać doniczkę, obsypać, dopiero potem sadzenie... Szpadlem działam.
17:25, 15 lis 2017
MirellaB napisał(a)
Mirka u mnie śniegu brak. To trochę co spadnie to zaraz topnieje. Może w tym roku kilka rozplenic zostawię luźnych. Dziewczyny pisały, że nie związane śmiecą. Bałagan od kilku sztuk ogarnę

sama mam kilka rozplenic ..około 20 szt chyba i ich nie wiązałam nigdy ...w tym roku tez nie zamierzam ..nie wiem co komu smieci? ...moze siewki ..bo tych jest sporo do plewienia ...jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby trawy u mnie przemarzły ...raczej wygniwaja wiosną i to był problem poprzedniej wiosny w 2016r wtedy duzo traw padło u mnie 2 rozplenice i 1 ML stracił zycie ...przez mokra wiosnę

ograniczyłam u siebie trawy i nie mam miskantów które mi sie wydaje najbardziej śmiecą ..zostawiłam tylko Morning Light ...bo ten nie wymaga wiazania bo wyglada przyzwoicie
AniMa 09:06, 16 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Cebulowe wszystkie posadzone
Sadzenie na szybko, bez przemyślenia, stworzenia fajnych kompozycji czy duetów. W kamyczkach też sadziłam i oczywiście wyzywałam.

Czy już jest pora na wiązanie traw?

Wczoraj sie przymierzałam do wiązania ML, ale one jeszcze całkiem ładne zieloniutkie....Nic tylko trzeba obserwować pogodę, kiedy mrozy będą zapowiadać ...