Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Bogdzia 22:25, 20 lip 2015

MirellaB napisał(a)

U mnie tak źle chyba nie było. Połamana budleja i trochę kwiatów.
Niestety akurat wracałam z nad jeziora i już dawno tak się nie bałam o siebie i rodzinę. Jaki człowiek jest bezsilny wobec żywiołu, ściana deszczu, pioruny, łamiące się drzewa z obu stron, panika, każdy chce wyjechać jak najdalej od drzew, korek, SZOK

To rzeczywiscie panika była.Budleja mała strata wazne ze dach nie odfrunał jak innym.Pozdrówka.
Konieczki 06:47, 21 lip 2015

Mirelo współczuję powortu w wichurze. Kiedys wracałam sama z dwójka małych dzieci podczas okropnej nawałnicy i wiem o czym piszesz. Oby nigdy wiecej.

A wracając do tematu ogrodowego - jak popatrzylam się na wasz trawnik to i zabrałam się za mój (jak nie mam dużych roślin to niech trawnik będzie ozdobą ). Pisałaś że ręcznie usuwasz chwasty (z nożem wycinasz korzenie?); napowietrzasz go kolcami teraz?; jaką mieszanę dosiewałaś?

Dziękuję z góry za odopwiedzi
MirellaB 07:48, 21 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Ale może u mnie im ziemia nie pasowała.. Liczę, żeby u Ciebie wszystkie sie przyjeły.

Przygotowałam im przed posadzeniem dobre podłoże, więc myślę, że będzie ok.
Zauważyłam też, że jeden ma dwa kwiatostany, więc może zakwitną? Zależy jaka to odmiana
MirellaB 07:49, 21 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)
Witaj. Wpadam z rewizytą, jakbbede miał czas to Bardziej przejrzę twój wątek. Widzę ładny trawniczek.
Pozdrawiam

Witaj - zapraszam. Trawnik mam dość okazały
MirellaB 07:51, 21 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

To rzeczywiscie panika była.Budleja mała strata wazne ze dach nie odfrunał jak innym.Pozdrówka.

Tak Bogdziu masz rację. A tym co dach odleciał to się cieszą, że z życiem uszli.
malkul 07:51, 21 lip 2015

współczuję wichury
posadzoen już w ziemi trawska?
MirellaB 07:57, 21 lip 2015

Konieczki napisał(a)
Mirelo współczuję powortu w wichurze. Kiedys wracałam sama z dwójka małych dzieci podczas okropnej nawałnicy i wiem o czym piszesz. Oby nigdy wiecej.

A wracając do tematu ogrodowego - jak popatrzylam się na wasz trawnik to i zabrałam się za mój (jak nie mam dużych roślin to niech trawnik będzie ozdobą ). Pisałaś że ręcznie usuwasz chwasty (z nożem wycinasz korzenie?); napowietrzasz go kolcami teraz?; jaką mieszanę dosiewałaś?

Dziękuję z góry za odopwiedzi

Niestety na czwartek zapowiadają powtórkę

Trawnik zadbany dużo dodaje uroku Chwasty wycinam nożem z korzeniami, a te co da się wyrwać bez noża to ręcznie Chciałam kupić taki przyrząd do wyrywania, ale jakoś mi nie pasowały, muszę się znowu rozejrzeć za innymi.
Nie napowietrzam trawnika kolcami, wiosna była robiona aeracja trawnika, a trawę na dosiewkę miałam z Iławy. Uważam, że maja najlepsze trawy
MirellaB 07:59, 21 lip 2015

malkul napisał(a)
współczuję wichury
posadzoen już w ziemi trawska?

Gosiu częściowo posadzone, a reszta czeka i ja czekam, aż krawężniki wydzielające rabatę Panowie mi wkopią Będę musiała jeszcze Beatlesów dokupić.
malkul 08:05, 21 lip 2015

to jak juz powsadzasz wsjo to daj fotki
MirellaB 08:09, 21 lip 2015

malkul napisał(a)
to jak juz powsadzasz wsjo to daj fotki

Pewnie, że dam fotki i dam Ci znać Wiesz tak pięknie jak u Ciebie to nie będzie, ale nie mam innej możliwości z posadzonymi już roślinami. Myślę, że będzie względnie
Twoja rabata z tymi trawami była dla mnie inspiracją. Szkoda, że nie mogę zrobić kopiuj i wklej