Mirelo współczuję powortu w wichurze. Kiedys wracałam sama z dwójka małych dzieci podczas okropnej nawałnicy i wiem o czym piszesz. Oby nigdy wiecej.
A wracając do tematu ogrodowego - jak popatrzylam się na wasz trawnik to i zabrałam się za mój (jak nie mam dużych roślin to niech trawnik będzie ozdobą ). Pisałaś że ręcznie usuwasz chwasty (z nożem wycinasz korzenie?); napowietrzasz go kolcami teraz?; jaką mieszanę dosiewałaś?
Przygotowałam im przed posadzeniem dobre podłoże, więc myślę, że będzie ok.
Zauważyłam też, że jeden ma dwa kwiatostany, więc może zakwitną? Zależy jaka to odmiana
Trawnik zadbany dużo dodaje uroku Chwasty wycinam nożem z korzeniami, a te co da się wyrwać bez noża to ręcznie Chciałam kupić taki przyrząd do wyrywania, ale jakoś mi nie pasowały, muszę się znowu rozejrzeć za innymi.
Nie napowietrzam trawnika kolcami, wiosna była robiona aeracja trawnika, a trawę na dosiewkę miałam z Iławy. Uważam, że maja najlepsze trawy
Pewnie, że dam fotki i dam Ci znać Wiesz tak pięknie jak u Ciebie to nie będzie, ale nie mam innej możliwości z posadzonymi już roślinami. Myślę, że będzie względnie
Twoja rabata z tymi trawami była dla mnie inspiracją. Szkoda, że nie mogę zrobić kopiuj i wklej