Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

amelia_b 23:24, 24 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Witaj, fajne wrzosowisko będzie. Pomocnik jak się patrzy! Też mam takich, jeden nawet sobie zażyczył rękawic, bo "jak on ma cokolwiek robić w ogrodzie". Pozdrawiam!

Fajnie Ci mój starszak ogród szerokim łukiem omija,a na komendę że jedziemy na zakupy gada pod nosem że pewnie mama znowu jakieś kwiatki kupi, a on sobie nic
zabaewa 23:58, 24 sie 2015

Wrzosowisko jak się patrzy Mirelko
MirellaB 03:16, 25 sie 2015

Warmia napisał(a)

Ja bym radziła teraz wszystko posadzić jak trzeba, bo potem znowu będziesz w nich kopać? To one nigdy się ładnie nie rozrosną. I tak musisz jeszcze dosadzić, więc i tak będziesz kopać.

Nie Martuś nie zmieniam, bo takich samych fioletowych po obu stronach nie chcę,a jak te co mam wymienię na białe to będą ładnie wyglądały z wiśniowymi.
MirellaB 03:23, 25 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Mirellko a Ty nic nie odpoczywasz i dalej działasz mnie ostatnio wrzosy kusily, ale odpuściłam, żeby już nie wprowadzać zamieszania w rabatki, nie wiem czemu nagle moja działka wydaje mi się taka malutka.

Paulinka sporo jeszcze zostało do zrobienia. W tym sezonie nie zdążę wszystkiego zrobić,a i finanse u mnie różnie skaczące.Jak jest kasa to się robi jak mniej to i w ogrodzie na mniej starcza. W przyszłym roku myślę będzie w miarę zadowalająco
Wrzosy kupuję do donic 21 sztuk i po zimie sądzę do gruntu. Miejsca coraz mniej,a wrzosów przybywa, więc postanowiłam, że będę je co roku wymieniać.
Niestety w moim ogrodzie brakuje już miejsca, a tyle bym jeszcze chciała

Ty to miejsca jeszcze masz
MirellaB 03:29, 25 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Jestem za, jak robić bałagan to za jednym zamachem

Amelio tak jak jest będzie też ok Za wrzosami mam dużo cebulowych wiosennych, więc to fajnie będzie się komponowało
A właśnie czy cebulowe jeszcze posadzić dodatkowo między wrzosy i wrzośce? Pewnie dosadzę jednak, w artykułach Danusi o wrzisowiskach czytałam o tym
MirellaB 03:34, 25 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Taaak jest ok,a to co poradzisz to już szczegół czy wrzosy czy wrzośce

MirellaB 03:39, 25 sie 2015

Mysza napisał(a)
Mirelko będzie ładnie
Przemyśl tylko czy faktycznie nie lepiej od razu poprzesadzać to, co ma być w przyszłości?? Ja dzisiaj też troszkę musiałam przesunąć niektóre roślinki.Strasznie tego nie lubię, ale czego się nie robi dla lepszego efektu??

Gosiu tak jest ok W środek przyjdą te wiśniowe, a za rok w miejsce fioletowych z donic wysadzę białe, które teraz będę miała, więc to będzie ładnie
MirellaB 03:41, 25 sie 2015

Mysza napisał(a)
Oj podpadnę.

Nie podpadłaś. Każda myśl i pomysł na miarę złota
MirellaB 03:42, 25 sie 2015

wiunia napisał(a)
Mirella pięknie to wszystko będzie wygladało jak już posadzisz wszystkie rośliny, dobrze wybrałaś
Ściskam!

Dzięki Wiunia - buziaczki
MirellaB 03:48, 25 sie 2015

Alisonek napisał(a)
Witaj Mirellko
w końcu jestem
dzisiaj tylko zostawię pozdrowienia a na dłuższa lekturę wątku wpadnę innym wieczorkiem

a i kwiatkiem Ciebie powitam

Oooooo Alicja jak miło hej
Zaglądaj częściej U mnie ciągle coś się dzieję, teraz poprawiam wrzosowisko Rozumię, że czasu u Ciebie mało, przy dwójce maluchów biegania non stop, ale wpadnij częściej to trochę się chociaż oderwiesz od codzienności
Buziaki
Dziękuję za kwiatek śliczny
Fajnie było Cię poznać w realu, nawet wątku Twojego nie znałam