Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:25, 08 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

A Twoje maluchy ile mają? Ja popieram Mirelke, bezstresowo się nie da, klaps czasem działa czasem nie, na moich krzesełko postawione w przedpokoju póki co nie zawodne

Krzesełko dobry pomysł
MirellaB 09:28, 08 wrz 2015

zabaewa napisał(a)
Ja dostałam w zeszłym tygodniu paczkę z cebulowymi. 15 kg
Czekam cierpliwie na dobry czas na sadzenie. Wydaje mi się, że w tym roku dobry czas to będze przełom września i października. A ten tydzień i tak idzie na straty z powodu zimna i deszczu. U mnie dodatkowo jeszcze inne smutki i problemy do tego doszły niestety...
Postanowiłam w tym roku w b. cebulowych nie kupować. W zeszłym roku kupiłam a potem okazało się, że wiele tulipków było w innych kolorach niż na opakowaniu widniało. Tle, że cebulki były dorodne i kwiaty również. Może akurat ja miałam taki niefart. A ponieważ przy nowych trejażach mam konkretną wizję to zamówiłam cebulki w renomowanej szkółce I jeszcze nawozik gratisowo dodali

15 kg.cebulowych to poszalałaś Kupiłaś przez internet czy to prezent?
A w jakiej renomowanej szkółce zamawiasz?
MirellaB 09:33, 08 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)

ja nie mam dzieci skończę w tym roku 25 lat ale jak na razie nie odczuwam potrzeby posiadania dziecka
napisałam to co uważam jak rodzice wychowują dzieciaki ignorując złe zachowanie a potem jak wejdzie w wiek dorastania to lament bo rady sobie nie mogą dać.

W Twoim wieku też nie myślałam o dzieciach tylko skończyć studia i dobra praca, a potem jak już to osiągnęłam to trochę już było późno i jeszcze przejścia i trochę wszystko się w czasie przesunęło. Teraz moje koleżanki mają dzieci po 18,15,13,10 lat, a ja mam 3 letniego synka
MirellaB 09:36, 08 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
Mirella kupiłaś piękne odmiany tulipanów, 1000 tulipanów to ogrom sadzenia nie wiem czy by mi się chciało a ile kasy

Żałuję, że więcej ich nie kupiłam
Cały ogród obsadzić cebulowymi, żeby na wiosnę było ładnie to trochę kosztuje. Ja obsadzam jedną największą rabatę z tyłu domu. Na pozostałych nie sadzę, tam mam kamyczek i tak bardzo nie lubię sadzić w te kamyczki
MirellaB 09:37, 08 wrz 2015

Karol99 napisał(a)

Śliczne.

Wiosną będzie wiadomo czy takie śliczne będą jak na zdjęciu
MirellaB 09:40, 08 wrz 2015

Borbetka napisał(a)
Mirelko, jestem ciekawa Twojego zadowolenia z tych papuzich odmian. Wyglądają bardzo ciekawie. Ja 2 lata temu kupiłam limonkowe i jakoś tak nie bardzo wyglądały. W Biedrze trafiają się oszukane, niestety. Wykopałam żółte, które miały być białymi i będę je wsadzać, gdzie się da. U mnie taka skorupa, że już nie wiem co robić. Stare rośliny nie pozwalają na szaleństwa wokół nich. Ale mi szkoda, że tak jest.

Moniczko w tym roku pierwszy raz kupuję takie różnorodne tulipany - zobaczymy na wiosnę, które się sprawdzą, a które nie - bardzo jestem ciekawa

U mnie też twarda ziemia. Wyrywałam chwasty to najpierw musiałam je podlać, żeby z korzeniem wyciągnąć

MirellaB 09:47, 08 wrz 2015

Agatek napisał(a)

Mirella a mogłabyś mi kupić coś? u mnie pustki

Szkoda, że wczoraj nie odczytałam, bo byłam w Biedronce i znowu dokupiłam.
Ale ok, mogę jechać i Ci kupić tylko co i ile sztuk? Nie wiem jakie by były koszty wysyłki? Zobacz u siebie teraz, bo u mnie wczoraj była nowa dostawa od innego producenta. Daj znać co postanowiłaś
W niedzielę chyba wyjeżdżam na wakacje, więc do piątku bym musiała załatwić
MirellaB 09:52, 08 wrz 2015

paula23 napisał(a)

Witaj
Jeśli masz gdzieś u siebie Aldi to polecam zajrzeć od soboty mają po 4,99zł cebulki czosnek olbrzymi 5szt, tulipany zależy od odmiany po 20-25szt, narcyzy bodajże po 30szt, a krokusy po 50szt. Jeszcze sporo innych Ja się tam właśnie zaopatrzyłam a chyba za tydzień jest oferta 19,99zł za 150szt.
Miłego dnia

Dokładny spis:
Tulipan czerowno-różowy, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipan Botaniczny, różne kolory, 25 cebulek o wielkości 10/11
Tulipan Liliokształtny, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Ogniste, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Crispa, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany podwójne, czerwony, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany podwójne, żółte, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Papuga, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Night & Day, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Krokus, różne kolory, 50 cebulek o wielkości 7/8
Puszkinia cebulowata, 30 cebulek o wielkości 4/5
Szafirek armeński, 50 cebulek o wielkości 6/7
Kamasja Kusika, 3 cebulki o wielkości 12+
Czosnek Purple Sensation, 5 cebulek o wielkości 9/10
Narcyzy, żółte, 25 cebulek o wielkości 12/14
Narcyzy, czerwono-białe, 25 cebulek o wielkości 12/14
Narcyzy mini, żółte, 30 cebulek o wielkości 8/9

Informacja zasłyszana nie sprawdzałam w Carrefour wszystkie cebulki po 9,99zł za kg.

Oferta fajna, ale nie mam u pobliżu Ald-iego
Muszę w Castoramie zobaczyć. Ale wpadłam w trans cebulowych
MirellaB 09:52, 08 wrz 2015

Konieczki napisał(a)
W Aldim to cebulki rozeszły się po 5min od otwarcia w sobotę przynajmniej w tym w Krakowie ale trochę zdobyłam

Szczęściara z Ciebie
iwonadm 10:11, 08 wrz 2015

widzę, że szaleństwo cebulkowe trwa, ja w tym roku sadzę wszystkie z tamtego