Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Filemon24 07:52, 06 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Róże bajeczne Ja z chłopakami miałam problem odwrotny wszędzie czuli się jak u siebie włącznie z gabinetem lekarskim, gdzie grzebali lekarzowi po szufladach za naklejkami- wstyd potworny. Nie do oduczenia;(

moim zdaniem jak się chcę to można wszystkiego dziecka oduczyć, moja koleżanka ma bardzo niegrzeczne nadpobudliwe dziecko. Często jest nie do wytrzymania ale winę za wychowanie dziecka odpowiedzialni są rodzice dziecko samo z siebie nie będzie wiedziało jak się zachować. Moja koleżanka nakrzyczy się na syna nagada a on i tak robi co chcę. Do dziecka trzeba mieć odpowiednie podejście poświęcać czas karać a nie krzyczeć czy bić. Ja jak patrze co ona wyprawia jak ona go "wychowuje" to aż mi ręce opadają. Wiem że dzieciak niegrzeczny ale jak zostaje z nim to jest do okiełznania i jest wręcz grzeczny ale trzeba wiedzieć jak podejść dzieciaka, musi czuć respekt do opiekuna Jak się nie potrafi zapanować nad 5 letnim dzieckiem to co będzie jak skończy 15 lat
dominika_ 11:51, 06 wrz 2015

Mirello przyszalałaś z cebulami Róże pięknie kwitną
paulina_ns 13:35, 06 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)

moim zdaniem jak się chcę to można wszystkiego dziecka oduczyć, moja koleżanka ma bardzo niegrzeczne nadpobudliwe dziecko. Często jest nie do wytrzymania ale winę za wychowanie dziecka odpowiedzialni są rodzice dziecko samo z siebie nie będzie wiedziało jak się zachować. Moja koleżanka nakrzyczy się na syna nagada a on i tak robi co chcę. Do dziecka trzeba mieć odpowiednie podejście poświęcać czas karać a nie krzyczeć czy bić. Ja jak patrze co ona wyprawia jak ona go "wychowuje" to aż mi ręce opadają. Wiem że dzieciak niegrzeczny ale jak zostaje z nim to jest do okiełznania i jest wręcz grzeczny ale trzeba wiedzieć jak podejść dzieciaka, musi czuć respekt do opiekuna Jak się nie potrafi zapanować nad 5 letnim dzieckiem to co będzie jak skończy 15 lat

Większość dzieci inaczej zachowuje się przy rodzicach a inaczej jak zostaje z kimś innym. Fajnie się komuś mówi, jak przychodzi na chwilę i idzie
paulina_ns 13:38, 06 wrz 2015

Mirellko wsadzasz już cebulki?
szemusia 13:57, 06 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

U mnie w Biedronce 4 pełne kartony. Duży wybór,trudno się zdecydować,a ludzie wcale nie kupują. Na mnie dziwnie patrzyli,że tyle wybieram i kupuję

To masz szczęście
U mnie już nawet kartony zniknęły. Ale zdążyłam coś kupić
Warmia 14:21, 06 wrz 2015

U mnie dzisiaj pada, więc u Mirelli też. Raczej nici z sadzenia , ale może to lepiej, bo potem łatwiej będzie sadzić.
ewa004 14:59, 06 wrz 2015

Już chcesz sadzić cebule ? nie za wcześnie ?

Ja tez juz troszkę kupiłam ,ale u mnie juz pustki w B .
Trzeba na promożkę poczekać bo zbankrutować można
Filemon24 15:46, 06 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Większość dzieci inaczej zachowuje się przy rodzicach a inaczej jak zostaje z kimś innym. Fajnie się komuś mówi, jak przychodzi na chwilę i idzie

tak bo wie, że u rodzica może sobie pozwolić, taka jest prawda że dziecko samo w sobie nie będzie grzeczne i na odwrót. Widać to w miejscach publicznych jak ludzie postępują z dzieciakami bezstresowe wychowanie albo piłowanie buzi bez celu, ja wiem swoje ty swoje. Każdemu rodzicowi który nie potrafi zapanować nad małym dzieckiem radzę się zastanowić co będzie jak będzie nastolatkiem masakra....
koniec tematu
polinka 16:24, 06 wrz 2015

Mirelko,ściskam mocno i mam nadzieję, że Kubuś polubi przedszkole. 3 latek to jeszcze maluszek i nie ma co się dziwić, że tak przeżywa. Do tej pory cały czas był z mamą w domu to teraz przedszkole jak kara. Pamiętam moje odprowadzanie Młodego do przedszkola-koszmar i nigdy więcej. Młody ryczał i ja beczałam Teraz to z radością wspominamy ale wtedy nikomu nie było do śmiechu.
Wiem, że u nas w przedszkolu jeśli taki maluszek nie może się zaaklimatyzować to rodzice rezygnują- oczywiście jeśli nie pracują i mogą sobie pozwolić na bycie z dzieciaczkiem w domu.

Trzymam kciuki za Kubusia i Ciebie
MirellaB 17:34, 06 wrz 2015

Paulinka, Filemon24 - każdy wychowuje swoje dziecko jak uważa za stosowne.
Nie jestem za biciem, ale też nie jestem zwolennikiem bezstresowego wychowania, które wg.mnie do niczego dobrego nie prowadzi. Uważam, że klaps to nic złego i nie jest żadną przemocą wobec dziecka.
A dzieci wiadomo potrafią dać w kość, aż ręce opadają i ryczeć się chce. Czasem liczę do 10 i to mi pomaga