Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

zabaewa 00:04, 07 wrz 2015

Ja dostałam w zeszłym tygodniu paczkę z cebulowymi. 15 kg
Czekam cierpliwie na dobry czas na sadzenie. Wydaje mi się, że w tym roku dobry czas to będze przełom września i października. A ten tydzień i tak idzie na straty z powodu zimna i deszczu. U mnie dodatkowo jeszcze inne smutki i problemy do tego doszły niestety...
Postanowiłam w tym roku w b. cebulowych nie kupować. W zeszłym roku kupiłam a potem okazało się, że wiele tulipków było w innych kolorach niż na opakowaniu widniało. Tle, że cebulki były dorodne i kwiaty również. Może akurat ja miałam taki niefart. A ponieważ przy nowych trejażach mam konkretną wizję to zamówiłam cebulki w renomowanej szkółce I jeszcze nawozik gratisowo dodali
Filemon24 07:21, 07 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

A Twoje maluchy ile mają? Ja popieram Mirelke, bezstresowo się nie da, klaps czasem działa czasem nie, na moich krzesełko postawione w przedpokoju póki co nie zawodne

ja nie mam dzieci skończę w tym roku 25 lat ale jak na razie nie odczuwam potrzeby posiadania dziecka
napisałam to co uważam jak rodzice wychowują dzieciaki ignorując złe zachowanie a potem jak wejdzie w wiek dorastania to lament bo rady sobie nie mogą dać.
Filemon24 07:22, 07 wrz 2015

Mirella kupiłaś piękne odmiany tulipanów, 1000 tulipanów to ogrom sadzenia nie wiem czy by mi się chciało a ile kasy
Karol99 07:28, 07 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Byłam dzisiaj na zakupach w Auchan i zajrzałam do działu ogród. Dużo cebulowych było, ale ceny takie sobie.
Chciałam kupić krokusy - 5 cebulek 5,00 zł to jak myślicie dużo?
Kupiłam tulipany, tylko dwa opakowania 5 cebulek 7,00 złotych. Ale tego mieli, oczy bolały.
Chyba dokupię w Biedronce i poczekam na październikowe wyprzedaże w siatkach

Moje tuliptutki

Śliczne.
Borbetka 08:26, 07 wrz 2015

Mirelko, jestem ciekawa Twojego zadowolenia z tych papuzich odmian. Wyglądają bardzo ciekawie. Ja 2 lata temu kupiłam limonkowe i jakoś tak nie bardzo wyglądały. W Biedrze trafiają się oszukane, niestety. Wykopałam żółte, które miały być białymi i będę je wsadzać, gdzie się da. U mnie taka skorupa, że już nie wiem co robić. Stare rośliny nie pozwalają na szaleństwa wokół nich. Ale mi szkoda, że tak jest.
Agatek 08:45, 07 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Trochę cebulowych z Biedronki

Podzielone jutro wielkie sadzenie

i słowo trochę nabiera innego znaczenia
Agatek 08:46, 07 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

U mnie w Biedronce 4 pełne kartony. Duży wybór,trudno się zdecydować,a ludzie wcale nie kupują. Na mnie dziwnie patrzyli,że tyle wybieram i kupuję

Mirella a mogłabyś mi kupić coś? u mnie pustki
paula23 15:31, 07 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Byłam dzisiaj na zakupach w Auchan i zajrzałam do działu ogród. Dużo cebulowych było, ale ceny takie sobie.
Chciałam kupić krokusy - 5 cebulek 5,00 zł to jak myślicie dużo?
Kupiłam tulipany, tylko dwa opakowania 5 cebulek 7,00 złotych. Ale tego mieli, oczy bolały.
Chyba dokupię w Biedronce i poczekam na październikowe wyprzedaże w siatkach

Moje tuliptutki

Witaj
Jeśli masz gdzieś u siebie Aldi to polecam zajrzeć od soboty mają po 4,99zł cebulki czosnek olbrzymi 5szt, tulipany zależy od odmiany po 20-25szt, narcyzy bodajże po 30szt, a krokusy po 50szt. Jeszcze sporo innych Ja się tam właśnie zaopatrzyłam a chyba za tydzień jest oferta 19,99zł za 150szt.
Miłego dnia

Dokładny spis:
Tulipan czerowno-różowy, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipan Botaniczny, różne kolory, 25 cebulek o wielkości 10/11
Tulipan Liliokształtny, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Ogniste, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Crispa, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany podwójne, czerwony, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany podwójne, żółte, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Papuga, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Night & Day, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Krokus, różne kolory, 50 cebulek o wielkości 7/8
Puszkinia cebulowata, 30 cebulek o wielkości 4/5
Szafirek armeński, 50 cebulek o wielkości 6/7
Kamasja Kusika, 3 cebulki o wielkości 12+
Czosnek Purple Sensation, 5 cebulek o wielkości 9/10
Narcyzy, żółte, 25 cebulek o wielkości 12/14
Narcyzy, czerwono-białe, 25 cebulek o wielkości 12/14
Narcyzy mini, żółte, 30 cebulek o wielkości 8/9

Informacja zasłyszana nie sprawdzałam w Carrefour wszystkie cebulki po 9,99zł za kg.
Konieczki 15:57, 07 wrz 2015

W Aldim to cebulki rozeszły się po 5min od otwarcia w sobotę przynajmniej w tym w Krakowie ale trochę zdobyłam
MirellaB 09:24, 08 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
A na ile godzin dałaś Kubusia do przedszkola ?
Może na początek skrócić mu czas ,żeby nie zrezygnować całkowicie bo potem trauma po raz drugi .

Jest krótko w przedszkolu, a od poniedziałku już nie chodzi, bo chory I znowu będzie problem z powrotem do przedszkola