Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Asiuniaa 11:06, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)

W tym roku zostaję jeszcze przy swoim do kruszenia lodu, bo kanciki mam zrobione tylko odświeżyć.

Pierwszy raz będziesz kanciki robiła?

To jaki wybrać na pierwsze robienie kancików? I gdzie o tym poczytać? Podrzucicie jakiś link?
paulina_ns 11:06, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Ten szpadelek kupowałam w Castoramie. Pan mi go polecił mówił, że ogrodnicy, go stosują właśnie do kancików i powiem Ci, że u mnie super się sprawdził. Dobrze naostrzony i kanciki super się robiło

Nie mam porównania z szpadelkiem półksiężycem.

Wczoraj w Castoramie go szukałam, ale już nie mieli. Może w innej Castoramie dostanę

Jeżeli chcesz szpadelek półksiężyc to myślę, że cena 30,00 złotych za niego jest odpowiednia. Wiem, że są tańsze i droższe, ja cenowo bym wypośrodkowała

A jak się czujesz Paulinko?
Wszystko ok?
Wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka?

U nas tak nie ma Castoramy, więc zostaje mi tylko allegro. Przy zakupie poszukam takiego jak Ty masz, może uda mi się znaleźć.

A czuję się o niebo lepiej, mdłości trochę się uspokoiły, więc odzylam. Płci jeszcze nie poznałam, pewnie za 2 tyg się dowiem jak pójdę dam znać
AnnaCh 11:11, 22 lut 2016

paulina_ns napisał(a)
U nas tak nie ma Castoramy, więc zostaje mi tylko allegro. Przy zakupie poszukam takiego jak Ty masz, może uda mi się znaleźć.

A czuję się o niebo lepiej, mdłości trochę się uspokoiły, więc odzylam. Płci jeszcze nie poznałam, pewnie za 2 tyg się dowiem jak pójdę dam znać
Ja mam półksiężyc z all, taki jakiś tani był i super się nim wycina. Używam go też jak zdzieram darń, wycinam sobie nim takie małe kwadraciki z trawy
Co do mdłości, to współczuję, choć nie wiem co czujesz, bo mi w moich ciązach ani razu się nawet niedobrze nie zrobiło
paulina_ns 11:15, 22 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
a`propo szpadelka półokrągłego - ja u siebie tez nigdzie nie znalazłam i kupiłam na All. zobaczymy jak sie będzie sprawował - kilka osób już go na forum polecało

Dominiczko a dasz mi namiary na allegro?
Makao_J 11:19, 22 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Ja mam półksiężyc z all, taki jakiś tani był i super się nim wycina. Używam go też jak zdzieram darń, wycinam sobie nim takie małe kwadraciki z trawy
Co do mdłości, to współczuję, choć nie wiem co czujesz, bo mi w moich ciązach ani razu się nawet niedobrze nie zrobiło

U dziewczyny. Widzę ciążą i mdłości na czasie. Gratuluję Paulina

Ja wymiotowałam po 7 miesięcy przy każdej ciąży. Przy ostatniej już lekarz sam zaproponował bym nie miała więcej dzieci bo się wykończę.
Dominika11 11:24, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Pierwszy raz będziesz kanciki robiła?
tak
ag_zie 11:27, 22 lut 2016

Ufff...nadrobiłam!
Mirellko, zakupy świetne zrobiłaś
O oborniku poczytałam - też granulowany kupiłam.
ag_zie 11:29, 22 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Ja wymiotowałam po 7 miesięcy przy każdej ciąży. Przy ostatniej już lekarz sam zaproponował bym nie miała więcej dzieci bo się wykończę.

ale koszmar miałaś
U mnie zero mdłości
Asiuniaa 11:34, 22 lut 2016

Dziewczyny jeszcze zapytam w sprawie wydzielania rabat - co polecacie na obrzeża?
Dominika11 11:48, 22 lut 2016

Makao_J napisał(a)

to ja tak miała przez prawie 9 miesięcy przy każdej ciąży - nie zyczę tego nikomu, ale podobnież to dobry objaw organizmu