Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:18, 22 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Z tego co wiem to taki obornik musi być przykryty warstwą ziemi gdyż w przeciwnym razie cały azot wyparuje. Nie może leżeć na wierzchu.

Aniu, a przekopany z ziemią to zły pomysł?
olga80 10:20, 22 lut 2016

Mirelko z całych sił życzę Ci zdrowia
Madżenkę podglądam choć rzadko komentuję ma piękny ogród, widziałam u niej te brateczki i w tym roku też takie miniatury zakupię U mnie pada i wieje i też jeszcze donic nie będę obsadzać niech się trochę wypogodzi.
Asiuniaa 10:22, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Tereniu ja też inspiracje Madżenki zanotowałam, a w tym roku nie wiem czy widziałaś Madżenka ma bratki z szafirkami też super wygląda

Moje nowe donice jeszcze nie obsadzone, pogoda wredna, szkoda mi roślin.

Tereniu taki sposób nawożenia mam wypróbowany i polecam

Moje zdrowie takie sobie, oby nie było gorzej. Teraz też leżę, bo źle się poczułam,a tyle mam na dzisiaj do zrobienia

A szafirki i narcyzy do donic kupujecie ?
Kawa 10:23, 22 lut 2016

macham
super zakupy
MirellaB 10:31, 22 lut 2016

paulina_ns napisał(a)

Mirellko sprzydadza Ci się na pewno, ja nimi przycinam nawet trawę, tam gdzie kosiarka nie dociera. A masz może sprzęt do kancikow? Planuję jego zakup, ale jest tego tyle na allegro, że aż głowa boli.

Paulinka właśnie jest też wymienne ostrze do trawy, a ja miesiąc temu nożyce ręczne do trawy kupiłam Fiskarsa

Sprzęt do kancików mam, ale nie ten nóż szpadelek półksiężyc tylko szpadelek do kruszenia lodu, który u mnie do kancików sprawdził się rewelacyjnie

paulina_ns 10:34, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinka właśnie jest też wymienne ostrze do trawy, a ja miesiąc temu nożyce ręczne do trawy kupiłam Fiskarsa

Sprzęt do kancików mam, ale nie ten nóż szpadelek półksiężyc tylko szpadelek do kruszenia lodu, który u mnie do kancików sprawdził się rewelacyjnie

A gdzie go Mirellko kupowałas? Masz może jakieś namiary? Ja w tamtym roku męczyłam się sztychowka w tym roku postanowiłam zainwestować w porządny sprzęt
MirellaB 10:35, 22 lut 2016

olga80 napisał(a)
Mirelka ja stosuję obornik i ta taki naturalny kurzak i koński i mogę dać Ci słowo, że rośliny czerpią z niego pełnymi garściami.Moja bratowa kupuje obornik granulowany i tez ma pięknie kwitnące zdrowe kwiaty

Tereniu, ale jak ten obornik stosujecie? Podsypujecie rośliny nim, do dołka, czy ziemia przekopana z obornikiem?
Agatek 10:37, 22 lut 2016

Mirelko dziewczyny chyba radzą go przekopać z ziemią, bo pieski się ... noo
MirellaB 10:38, 22 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)
Świetne zakupy Mirello. Tak się zastanawiam nad kupnem i wysianiem bylin typu krwawnik , trytoma tylko nie wiem jak to jest czy one będą kwitły w pierwszym roku? W necie można kupić też kłącza . Kupował ktoś? One będą ładne w pierwszym roku?

Asiu nad krwawnikiem też się zastanawiam czy kupić, ale nie nasiona tylko kłącza. Nie wiem czy zakwitnie, dlatego chyba jednak poczekam, aż będą kwitnące krwawniki w ogrodniczej, będzie pewne, że kwitną

Jeżeli chodzi o Trytome to w ubiegłym roku kupiłam kłącza i wypuściła piękne liście, niestety nie zakwitła Liczę, że w tym roku pokaże swoje piękno
MirellaB 10:38, 22 lut 2016

Agatek napisał(a)
I mówisz, że są aż 3 ostrza
super, muszę poczytać

Czytaj i kupuj