Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Napia 22:46, 30 mar 2016

ładne róże zamówiłaś, ale czytam, że jednak część wyprzedana. To samo mam z rododendronami - te, które sobie wymyśliłam, dostępne będą za rok. I jak tu czekać

Plany się krystalizują czyli przed Wami kolejny etap - działanie
Madzenka 23:46, 30 mar 2016

Kolejny etap realizacji, czekam w napięciu
Dominika11 07:31, 31 mar 2016

Hejka nadrabiane Twojego wątku to naprawdę wyczyn - strasznie zasuwa
widze, że szukasz roślinek fajnie zaczyna się etap szukania, kupowania i później sadzenia - ale będzie piknie
MirellaB 08:16, 31 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Mirelko masz jakies ciekawe inspiracje rabat różanych ?
Muszę do jutra jakiś plan nasadzeń zrobić ,bo mi się więcej miejsca udało wygospodarować na różankę

Ewunia takie inspiracje podsunęła Ania - tutaj link mój watek strona 722 i zobacz też na kolejnych stronach, bo Paulinka też fajna fotkę zapodała i jeszcze kilka innych
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5276-ogrod-mirelli?page=722
MirellaB 08:19, 31 mar 2016

Flower1 napisał(a)

Ja chce wysokie, potrzebuje na pergole.Dobrze ze mi mowisz ,nawet nie wiedziałam ze sa dwa rodzaje..kurcze w zeszłym roku zamowiłam i tak troszke słabo w gore poszły moze to te niskie sa..teraz mi dałas do myslenia.No nic ale lepiej sie dowiedziec pozno niz pozniej.

Magda możliwe, że kupiłaś te niższe

Są dwa rodzaje na ich stronie. W szukaj wpisz rosarium i Ci wyskoczą dwa takie samego koloru, ale wymiarowo różne

Magda te róże mam zapisane na liście chciejstw Może właśnie tą wysoką na pergolę dać przy drugim garażu - muszę przemyśleć
Dominika11 08:21, 31 mar 2016

u Ciebie różano
a ja obawiam się czy czasem moje róże nie zmarzły
MirellaB 08:23, 31 mar 2016

anbu napisał(a)
Kurcze Mirelo sorry, że w Twoim wewątku ale fajne te kratki z zapodanego linka

Kratki są super - takie nowoczesne, też je zapisałam
MirellaB 08:29, 31 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Heja Mirella. Nadrabianie zaległości świątecznych jest powolne ale wyczytałam że przeglądacie stronkę e-clematis. Ja też tam robiłam zakupy i faktycznie ceny wysokie + przesyłka 25 zł lub 50 zł. Zależy od wielkości roślin.
Ale jestem zadowolona bo rośliny 1 klasa. Dobrze wyprowadzone i spore.

Jednak kolejne zakupy zrobię już osobiście u Szmitów. Nie przez pośredników.

Aniu stawiam na dobrą jakość roślin i wielkość. Wolę zapłacić więcej, a być zadowolona. Hortki bardzo wypasione z tego co widziałam na zdjęciu jak Anka wkleiła. I takie by mi odpowiadały - mniejsze prawdopodobieństwo totalnego połamania przez psy, bo jak kupię tańsze takie małe z ledwo trzema pędami to różnie może z nimi być.

Stronę zapisałam, jednak zobaczę, bo na moich terenach myślę, że dostanę. W Jucce ogromny wybór, wiele innych centrów ogrodniczych i mniejszych ogrodniczych, w których też mnie często zaskakują. Mam taką jedną małą ulubioną ogrodniczą, ale rośliny mają tam super
MirellaB 08:31, 31 mar 2016

Napia napisał(a)
ładne róże zamówiłaś, ale czytam, że jednak część wyprzedana. To samo mam z rododendronami - te, które sobie wymyśliłam, dostępne będą za rok. I jak tu czekać

Plany się krystalizują czyli przed Wami kolejny etap - działanie

Aga dwóch nie mają Weeding Piano i Bengali. Bengali zamieniłam na inne bardzo podobne, a Weeding Piano zaczekam do jesieni, bo bardzo mi na niej zależy

Aga jedź do Jucci tam jest ogromny wybór wszystkiego
MirellaB 08:32, 31 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Kolejny etap realizacji, czekam w napięciu

Madżenko ruszam z obsadzeniami rabat

Zaraz muszę tą seslerię dokładnie przeanalizować