Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 14:16, 14 kwi 2016

Anda napisał(a)
Jak Ci te wszystkie tulipki i narcyzy rozkwitną to będzie dopiero szał Ładnie wiosennie u Ciebie

Ewa posadziłam jesienią ponad 700 cebulowych. Niestety trochę jestem rozczarowana. Na rabacie hortensjowej dobierałam różowe kolory, a kwiatki już są niebieskie, inne tulipany tylko wypuściły liście Nie wiem co z tymi cebulami? Czy jest szansa, że w przyszłym roku zakwitną?
MirellaB 14:18, 14 kwi 2016

ewa004 napisał(a)

Uważam że pomysł super

Ewcia nie będę rabat wokół tarasu tworzyła, raczej taras powiększe
Anda 14:23, 14 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Ewa posadziłam jesienią ponad 700 cebulowych. Niestety trochę jestem rozczarowana. Na rabacie hortensjowej dobierałam różowe kolory, a kwiatki już są niebieskie, inne tulipany tylko wypuściły liście Nie wiem co z tymi cebulami? Czy jest szansa, że w przyszłym roku zakwitną?

Zasilałaś tulipany jak pokazały kły? Wtedy i tuż przed kwitnieniem powinno sie je zasilać. Może sprzedano Ci jakiś drugi sort? Nie wiem, czy zakwitną. Na Twoim miejscu tez byłabym rozczarowana

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ren133 14:26, 14 kwi 2016

Mirelka Ty masz trzcinnika Verdam? czy coś pokręciłam Jeśli tak zadowolona jesteś?
anabuko1 14:26, 14 kwi 2016

Hmm, ja też uważam,że siedząc na tarasie i mając roślinki tuż tuż, i czuć niektóre zapachy to miodzio
MirellaB 14:37, 14 kwi 2016

Anda napisał(a)

Zasilałaś tulipany jak pokazały kły? Wtedy i tuż przed kwitnieniem powinno sie je zasilać. Może sprzedano Ci jakiś drugi sort? Nie wiem, czy zakwitną. Na Twoim miejscu tez byłabym rozczarowana

Tak zasilałam nawozem. Bardzo jestem rozczarowana. Liczyłam na nie najbardziej. Pewnie nie zakwitną, bo są tylko liście
MirellaB 14:37, 14 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Mirelka Ty masz trzcinnika Verdam? czy coś pokręciłam Jeśli tak zadowolona jesteś?

Reniu mam Trzcinniki Overdam
MirellaB 14:39, 14 kwi 2016

anabuko1 napisał(a)
Hmm, ja też uważam,że siedząc na tarasie i mając roślinki tuż tuż, i czuć niektóre zapachy to miodzio

Za dużo by było naćpane rabat, może na zdjęciu wygląda, że by super było z rabatami przy tarasie, ale w rzeczywistości nie będzie to dobrze wyglądało
kamila66 14:41, 14 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Tak zasilałam nawozem. Bardzo jestem rozczarowana. Liczyłam na nie najbardziej. Pewnie nie zakwitną, bo są tylko liście

Daj im jeszcze szansę u mnie też słabo ale cierpliwie czekam, do tej pory zakwitł jeden tulipan w reszcie dopiero co pokazały się pąki kwiatowe głęboko w środku jeszcze siedzą.
MirellaB 14:49, 14 kwi 2016

kamila66 napisał(a)

Daj im jeszcze szansę u mnie też słabo ale cierpliwie czekam, do tej pory zakwitł jeden tulipan w reszcie dopiero co pokazały się pąki kwiatowe głęboko w środku jeszcze siedzą.

Kamila po tym co napisałaś to się ucieszyłam, że może jest szansa
Raczej te liście to mi wyglądają tylko na liście. Oczywiście nic nie wykopuję, czekam, ale raczej nic z tego nie będzie - zobaczymy.