Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:18, 14 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
Moze masz jakas pozna odmiane tych tulipanow, wez pod uwage, ze ona w maju tez kwitna. Mam nadzieje, ze Cie pozytywnie zaskocza jeszcze

Sprawdziłam na opakowaniu. Termin kwitnienia IV-V - Tulipany Angelique.
MirellaB 17:20, 14 kwi 2016

wiunia napisał(a)
Mirelka fajnie zobaczyć Twój ogród tak prawie w całości jeszcze raz choć teraz na fotkach w jakim stadium jest Twoja Budleja? Moją chyba wykończyłam, obcięłam ją w lutym bardz nisko i chyba padła. Mam ją od zeszłego lata więc nie mam wiedzy jak o tej porze powinna wyglądać.

Wiunia budleja lubi przemarzać i wówczas należy ją krótko ciąć.
Moja budleja zaczyna niemrawo wypuszczać. Każdego roku myślę, że padła, a ona tak długo się zbiera
Twojej daj czas, myślę, że nic jej nie będzie i pięknie zakwitnie
MirellaB 17:22, 14 kwi 2016

Mira104 napisał(a)
Hmmm ja mam takie doświadczenie z tulipanami, posadzone w ziemi ( w pojemnikach po lodach) maja się dobrze, natomiast cebulowe posadzone w doniczce wszystkie zgniły ( tulipany, szafirki, krokusy) musiała donica zmarznąć. Sama jestem ciekawa kolorów tulipanów, no ale muszę zaczekać aż urosną.

U mnie w ziemi kilka zgniło
W donicach nigdy nie miałam, muszę spróbować
MirellaB 17:24, 14 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Piękne kolory pokazałaś już a i tulipany będziemy za chwilkę podziwiać Czy pod kamykami masz matę ?? wiem,że Danusia nie poleca ale pielenie w tym to pewnie męka ?

Terenia nie mam maty. Gdybym drugi raz wysypywała kamyczek z całą pewnością matę bym rozłożyła z dużymi otworami pod roślinami.
Pielenie zielska masakra
Asiuniaa 17:33, 14 kwi 2016

Ładna wiosna do Ciebie zawitała. Jestem w szoku że tyle cebul masz. Napewno zakwitną. Moje tulipki tez jeszcze się zbierają.
mikami 18:12, 14 kwi 2016

cudne u Ciebie te tulipany zresztą reszta też moje tulipany dopiero co się budzą ale już widzę że nie wszystkie wyjdą
zoja 18:29, 14 kwi 2016

czekam aż Ci te wszystkie cebulowe zakwitną - będzie szał
Anusia 19:11, 14 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Takie różne

Miralla tulipany piękne, mnie interesuje ta trawa w paski co to jest? Na jaką wysokość dorasta? Podoba mi się, taka strzelista.
Anusia 19:11, 14 kwi 2016

Dubel
W ciągu roku Twój ogród przeszedł metamorfozę.
anna_t 20:17, 14 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Ewcia nie będę rabat wokół tarasu tworzyła, raczej taras powiększe

myslę Mirelko ze dziewczyny dobrze radzą
moze nie rabata jak nie chcesz ale moze chociaż trzcinniki jak u malkul? wiesz bo chodzi o to ze on taki pusty jakiś, ładny, zebys sie nie gniewała na mnie ale pusty poprostu. malo zielonego jakoś
wiesz ze my lubimy zielone