Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:32, 20 kwi 2016

inag napisał(a)

Dzięuję

Ilonka dwa takie regały były
Chyba następnym razem kupię taki mały lampionik na stół ogrodowy
MirellaB 15:34, 20 kwi 2016

inag napisał(a)
Bardzo lubię to centrum ogrodn. Zawsze jak obok przejeżdżam maltretuję mojego M żeby tam zajechać
Zakupy bardzo fajne poczyniłaś

Ilonka, a może Ty również jedziesz obok mojej wioski?
W jakim kierunku jedziesz jak jesteś na tych terenach?
MirellaB 15:36, 20 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Ale masz centrum obok siebie. Normalnie oszalałabym gdyby u mnie było coś podobnego.
Świetne rośliny mają i wyglądają na zdrowe co w niektórych centrach nie o końca tak jest.
Zakupy hortensjowe fajne poczyniłaś ale pisałam już to w drugim Twoim wątku.

Aniu każdemu życzę mieć takie CO w pobliżu
Mają tam dobre gatunkowo rośliny
Do naszego ogrodu kupiłam Strong Annabell, a do ogrodu do biura kupiłam Vanille Fraise
MirellaB 15:38, 20 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

Zuch dziewczyna! Wszystko zgodnie z planem

Karola, aż dziwię się sama sobie, ale bardzo O mnie zmieniło i uświadomiło. Działam wg.planu, rzadko zmieniam zdanie, nie kupuję roślin pod wpływem emocji - wszystko na plus
MirellaB 15:40, 20 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
a co będzie zamiast wrzosowiska ???

Domi mam tam posadzoną hortensję Bobo, częściowo obwódka z szałwii, wrzośce zostawiłam, bo żal mi ich wywalić, zostały berberysy i rozplenice, wrzosy będę zawsze świeże dosadzała i traktowała jako jednosezonowe
Filemon24 15:43, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Już mam nauczkę nie kupować na zasadzie "Będzie pani zadowolona".
Mam sprawdzonego sprzedawcę róż licencjonowanych i teraz tylko tam kupuję
Mam inne informacje, róże angielskie rosną najsłabiej. Owszem rosną, ale są bardziej problemowe.

Od kogo masz takie informacje? ciekawa jestem mi moja serdeczna znajoma poleciła a ma przepiękny ogród z mnóstwem róż i uprawia je od wielu lat a ma lichą ziemię i wietrzny ogród. Więc myślę,że jest bardzo wiarygodnym źródłem.
Gdzie róże kupujesz?
MirellaB 15:47, 20 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

Palmowego chcę do donicy na taras Takiego niedużego szukam. A z tą Genie ciągle się zastanawiam, bo ona jednak nie lubi mieć nic w nogach. Jeśli ją spotkam i się nie powstrzymam... to kupię i kochać będę.

Karola, a klony palmowe mogą rosnąć w donicy? Na zimę chyba trzeba schować?
Mam dwa klony palmowe kupione w zeszłym roku, przetrwały zimę jeden rośnie na totalnej patelni i niezbyt mu to służy. Pewnie będę musiała go przesadzić.

Dzisiaj posadziłam moją nową magnolię
MirellaB 15:53, 20 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)

Od kogo masz takie informacje? ciekawa jestem mi moja serdeczna znajoma poleciła a ma przepiękny ogród z mnóstwem róż i uprawia je od wielu lat a ma lichą ziemię i wietrzny ogród. Więc myślę,że jest bardzo wiarygodnym źródłem.
Gdzie róże kupujesz?

Od dawna słyszałam od wielu sprzedawców róż w ogrodniczych.
U mnie ziemia bardzo ciężka i ogród wietrzny, mimo to róże dobrze rosną. Myślę, że te kupione teraz też będą zachwycały, oczywiście posadzone zostały w dobrze zaprawioną ziemię.
Teraz róże kupuję tylko w Rosarium.
Filemon24 16:28, 20 kwi 2016

ja zamówiłam w floribundzie i byłam bardzo zadowolona sprzedawcom jakoś średnio ufam, do mnie przemawia zdecydowanie pismo obrazkowe i jeśli ktoś ma przecudne róże i długie doświadczenie to uważam to za rzetelne źródło, zresztą sama się na sobie przekonam
MirellaB 16:34, 20 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
ja zamówiłam w floribundzie i byłam bardzo zadowolona sprzedawcom jakoś średnio ufam, do mnie przemawia zdecydowanie pismo obrazkowe i jeśli ktoś ma przecudne róże i długie doświadczenie to uważam to za rzetelne źródło, zresztą sama się na sobie przekonam

Zawsze najlepiej przekonać się samemu. Ja wyrobiłam sobie sama zdanie o wrzosowisku jak je miałam