Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Filemon24 16:38, 20 kwi 2016

i jakie masz zdanie na temat wrzosowiska?
iwka 17:08, 20 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
likwiduje je

pamiętam ubiegłoroczne planowanie, myślałam sobie wtedy kurcze dlaczego u mnie wrzosy nie chcą rosnąć. Pogodziłam się z tym, że u mnie ich nie będzie
alis 17:19, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Likwiduję, bo wrzosowisko bardzo ładnie wygląda przez miesiąc, pozostałe miesiące masakra, a wiosną nawet kwitnące krokusy w brzydkich przekwitłych wrzosach nie wyglądają atrakcyjnie, nawet jak wrzosy są obcięte.
Przetestowałam w swoim ogrodzie, wyrobiłam sobie zdanie na temat wrzosowiska i wrzosy będę sadziła kilka sztuk dla koloru i jesiennej atmosfery. Wrzosowisku zdecydowanie mówię nie.

Edit: I jeszcze uważam, że wrzosy są najładniejsze świeże, te kilkuletnie na wrzosowisku nie są atrakcyjne. Pisze to z własnego doświadczenia

A ja tak lubię wrzosy Ale masz rację, sama patrzę na to moje mini wrzosowisko i brak mi pomysłu czym je uatrakcyjnić, posadziłam już berberysy orange rocket, dodają trochę energii temu miejscu.
MirellaB 17:28, 20 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)

O to samo Alicja pytała, więc kopiuję odpowiedź
Likwiduję, bo wrzosowisko bardzo ładnie wygląda przez miesiąc, pozostałe miesiące masakra, a wiosną nawet kwitnące krokusy w brzydkich przekwitłych wrzosach nie wyglądają atrakcyjnie, nawet jak wrzosy są obcięte.
Przetestowałam w swoim ogrodzie, wyrobiłam sobie zdanie na temat wrzosowiska i wrzosy będę sadziła kilka sztuk dla koloru i jesiennej atmosfery. Wrzosowisku zdecydowanie mówię nie.

I jeszcze uważam, że wrzosy są najładniejsze świeże, te kilkuletnie na wrzosowisku nie są atrakcyjne. Pisze to z własnego doświadczenia
MirellaB 17:29, 20 kwi 2016

iwka napisał(a)
likwiduje je

pamiętam ubiegłoroczne planowanie, myślałam sobie wtedy kurcze dlaczego u mnie wrzosy nie chcą rosnąć. Pogodziłam się z tym, że u mnie ich nie będzie

Iwka, wrzosy oczywiście tak, ale tylko sezonowo
MirellaB 17:33, 20 kwi 2016

alis napisał(a)

A ja tak lubię wrzosy Ale masz rację, sama patrzę na to moje mini wrzosowisko i brak mi pomysłu czym je uatrakcyjnić, posadziłam już berberysy orange rocket, dodają trochę energii temu miejscu.

Alicja uroku dodadzą, ale nie załatwiają całkowicie sprawy przez wiele miesięcy. Ja jestem zadowolona, że sukcesywnie likwiduję
Wrzosy też bardzo lubię, ale teraz traktuje je sezonowo
wiunia 17:39, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Wiuniu po Annabellki specjalnie pojechałam
To nie szkółka to duże centrum ogrodnicze

Mirelka ... no przecież, że to CO bywam tam przecież tak mi się z rozpędu napisało
Filemon24 17:56, 20 kwi 2016

Mirellko witaj w klubie ja już jestem po likwidacji wrzosowiska jakoś tak nie miałam na nie pomysłu i ogólnie inne roślinki jednak bardziej mi się podobają
jolka 17:57, 20 kwi 2016

Dobrze, że piszesz Mirelka o tych wrzosach. Planowałam wrzosowisko w brzozach,no ale po Twoich spostrzeżeniach muszę zweryfikować plany.
inag 23:58, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Ilonka, a może Ty również jedziesz obok mojej wioski?
W jakim kierunku jedziesz jak jesteś na tych terenach?

Czasami (ale to bardzo czasami) zdarza nam się jechać do Poznania, bo mamy tam znajomych lub do Tuczna do chrześnicy. Jedziemy z kierunku Gorzowa I co? Obok Ciebie?