Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 08:59, 27 maj 2016

Filemon24 napisał(a)
Mirellko szałwia jak przekwitnie to obetnij przekwitnięte kwiaty to zakwitnie jeszcze raz

Ooooo super dzięki za informację - tak zrobię
Edit - tylko kwiaty? Czy całą ściąć?
MirellaB 09:01, 27 maj 2016

frezja napisał(a)

Urocza pani u mnie kwitnie dopiero co zakupiona...

Ewa Ty masz tyle piękności w ogrodzie
Zaraz lecę do Ciebie zobaczyć co słychać
Madzenka 10:34, 27 maj 2016

Przypaliłam sobie szałwię nawozem yara ..... Sypnełam, za słabo podlałam, nie padało a paliło słońce.... Wypaliłam środki krzaków....
Shemsi 12:58, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Weronika się znalazła
Myślałam, że o mnie zapomniałaś
Kup Trzcinnika Overdam będziesz zadowolona

Gdzież bym zapomniała?! Tylko rzeczywistość mnie dopadła i nie mogłam się ogarnąć
MirellaB 14:03, 27 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Przypaliłam sobie szałwię nawozem yara ..... Sypnełam, za słabo podlałam, nie padało a paliło słońce.... Wypaliłam środki krzaków....

Szkoda szałwi
Ja podlałam florovitem i fajnie rośnie
MirellaB 14:07, 27 maj 2016

Shemsi napisał(a)

Gdzież bym zapomniała?! Tylko rzeczywistość mnie dopadła i nie mogłam się ogarnąć

Ciągle czasu brak. Dobrze to znam.
Mam jeszcze trochę roślin do posadzenia, a każdego dnia coś innego mi wyskakuje.
Mixtoorka 14:11, 27 maj 2016

Hej! Ale masz wypasioną stipę! A co z Twoją produkcją?

Też mam szałwię, o dziwo nawet bardziej kwitnie niż ta Twoja..a u mnie zimniej przeciez... tadam...choć raz coś kwitnie u mnie wcześniej Ona u mnie pod domem grzała się długo w słońcu zanim ją do gruntu wysadziłam, to się podpędziła widocznie

Jak dam rade to zrobię focię... goście do mnie jutro jadą z Poznania
Anda 14:18, 27 maj 2016

Piękna piwonia Szałwie śliczne, jak sie rozrosną to będzie busz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
alis 19:09, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Szkoda szałwi
Ja podlałam florovitem i fajnie rośnie
Florovitem takim uniwersalnym nawozem?
Flower1 19:40, 27 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Magda ciągle coś zmieniam na tej części rabaty i ciągle coś mi nie pasuje. To jest to miejsce gdzie było wrzosowisko. Częściowo jeszcze jest, te ładne wrzosy i wrzośce, które przetrwały zostawiłam, ale dalej myślę co tam posadzić. Chciałam jeżówki dać, a teraz się zastanawiam czy może lepiej żurawki, a może jedno i drugie?

Powiem szczerze mi sie podoba tak jak jest, nie dokładałabym nic wiecej ewentualnie wiecej szałwi(jak wywalisz wrzosy) lubie jak sa duze plamy jednego gatunku, jest lepszy efekt..