Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 22:03, 10 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Aniu dzisiaj rozglądałam się czy wychodzą nowe cebulowe u mnie.
Bardzoooooooooo dużo jeszcze siedzi w ziemi, mam nadzieję, że wyjdą

Wieje dzisiaj u mnie okrutnie, ale jest słonecznie

Pogoda i u nas wietrzna. Wczoraj nie dało rady nic zrobić w ogrodzie. Dzisiaj wyszłam na godzinkę ogarnąć przy tujach a w szczególności przy samym płocie. Bo jeśli rzeczywiście wcześniej ruszy wegetacja to nie dam sobie rady, więc wolę tto zrobić wcześniej.
Anusia 22:07, 10 lut 2016

LenaMagda napisał(a)
Oj Aniu, jak ja czekam na zdjęcia tulipanków i innych wiosennych piękności. Ja jeszcze cebulowych nie sadziłam, ale w tym roku im nie daruje

Koniecznie! W zeszłym roku miałam niewielki kawałek obsadzony tulipanami w kolorze żółtym. W tym roku mają być czerwone, fioletowe, kremowe oraz białe. No to się jeszcze okaże. Nie zapomnij też o krokusach.
Anusia 22:10, 10 lut 2016

dominika_ napisał(a)
Hej Aniu bardzo ładny awatarek, Ty już zaczynasz działać ogrodowo, u mnie deszcz i wiatrzysko na przemian. Póki co, krety uskuteczniły swoją działalność, w tamtym sezonie miałam z nimi lekki przestój, to w raz z nowym rokiem się pojawiły
Pozdrawiam serdecznie

Dzięki
O kretach to mi nic nie mów. Przez całe lato i wczesną jesień miałam z nimi spokój. Koty skutecznie wypłoszyły krety i nornice. W grudniu pojawił się pierwszy kopczyk a za nim kolejne aż wlazł mi w krokusy, co mnie bardzo zeżliło :/
Anusia 22:14, 10 lut 2016

BASIA8 napisał(a)
Witaj Aneczko Pięknie działasz ogrodowo U Nas w dolinie tulipany wychodzą z ziemi - oby nic im nie było Pozdrawiam.

Działam, działam. Troszkę trzeba posprzątać po niby zimie. Ja też lekko się zmartwiłam, że tak wcześnie wyszły. Obserwuję pogodę, jeśli nadejdzie fala mrozów to okryję je i tyle bo jeśli pomarzłyby to chyba by mi serce pękło.
LenaMagda 22:16, 10 lut 2016

Anusia napisał(a)

Koniecznie! W zeszłym roku miałam niewielki kawałek obsadzony tulipanami w kolorze żółtym. W tym roku mają być czerwone, fioletowe, kremowe oraz białe. No to się jeszcze okaże. Nie zapomnij też o krokusach.

To będzie pięknie Aniu krokusy uwielbiam, w zeszłym roku już mi kwitły na trawce przy chodniku zaryzykowałam 90 szt.posadziłam, mam nadzieje że ludzie mi ich nie zniszczą, choć po 5 rano amator kwiatów z cebulką się znalazł ;( ale go spłoszyłam, kwitły przepięknie
Anusia 22:21, 10 lut 2016

Ooo sporo, ja może będę miała ok. 40 szt. bo w resztę wlazł mi kret jak koty go nie upolują to ja to zrobię.
ren133 22:25, 10 lut 2016

Anusia napisał(a)

Jak patrzę na te Twoje tulipany to stwierdzam, ze za rzadko posadziłam swoje
A poza tym moje "leniuchy" jeszcze śpią
Anusia 22:31, 10 lut 2016

Renia przy limkach posadziłam dwa rzędy i nie jest tak bogato jak tutaj czyli na folkowej rabacie. Przed tarasem posdziłam w większych plastikowych doniczkach. Wkładałam po 5 sztuk. Zobaczymy jakie będą efekty jak trochę podrosną.
GosiaJoanna 13:28, 11 lut 2016

ren133 napisał(a)

Jak patrzę na te Twoje tulipany to stwierdzam, ze za rzadko posadziłam swoje
A poza tym moje "leniuchy" jeszcze śpią

Kochana za dwa sezony bedzie ich juz gesto mi to sie nawet miksy kolorystyczne porobily jak cebulki sie roztastaly
Anusia 13:50, 11 lut 2016

GosiaJoanna napisał(a)

Kochana za dwa sezony bedzie ich juz gesto mi to sie nawet miksy kolorystyczne porobily jak cebulki sie roztastaly

U mnie w zeszłym roku nie wiedzieć czemu z zakupionych dziesięciu sztuk czerwonych tulipanów zakwitły same żółte. Chyba trafiłam na nieuczciwego sprzedawcę;/