Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

olga80 15:38, 28 sty 2017

Anusia napisał(a)
Ania Twój piękny ogród znowu wzbogacisz o kolejne rośliny. Ja mam sporo planów ale wpierw od wiosny czyli w kwietniu ruszam z postawieniem płotu między sąsiadką. Dopiero wtedy będę dokonywała zakupów.To jest strona południowa wzdłóż rabaty z jęzorem.

Aniusia aż mi się buzia uśmiechnęła do tego widoczku
Anusia 17:53, 28 sty 2017

anabuko1 napisał(a)

Piękne te twoje zimowe roślinki.
I to każda jedna ślicznie się prezentuje.
Ale też wiem, że duża to zasługa fotografa, który ją fotografuje .Brawo Anusiu!
Ja też hortki co roku podcinam wyżej

Aniu fotograf byłby jeszcze ze mnie lepszy gdybym miała odpowiedni sprzęt. Może za trzy lata mąż podaruje mi w prezencie jak już wyjdziemy z bałaganu na podwórku. Mam na myśli ułożenie kostki i postawienie płotu.
Anusia 17:55, 28 sty 2017

MirellaB napisał(a)
U mnie słonecznie i mroźno z resztkami śniegu.
Sporo śniegu u Ciebie

Śnieg już stopniał i pozostało tylko wspomnienie. A szkoda. Teperatury ogólnie na plusie jedynie w nocy do -2. Da się taką zimę przetrzymać
Anusia 17:57, 28 sty 2017

olga80 napisał(a)

Aniusia aż mi się buzia uśmiechnęła do tego widoczku

Róże na murku były cudowne. Mam nadzieję, że żadna nie 'wypadnie'. Nóżkami już przebieram do wiosny.
Anusia 18:17, 28 sty 2017

U mnie zrobiło się wiosennie. Na folkowej rabacie tulipany wystawiają noski. nie wiem czy aby nie za wcześnie.

Anusia 18:25, 28 sty 2017

Podczas mrozów bardzo skutecznie grasował brunet. Napracował się solidnie robiąc trzydzieści kopców!
Chciałam się z nim rozprawić bardziej humanitarnie ale się nie dało. Użyłam mocniejszej broni.

AnnaCh 18:28, 28 sty 2017

Taka wiosna aż u Ciebie? Niesamowite, u mnie tona śniegu, nawet tufciaków nie widać, bo wszystko dokumentnie przysypane.
Anusia 19:08, 28 sty 2017

Tak Aniu, taka wiosna. W ciągu tygodnia zniknął śnieg a od wczoraj świeci piękne słoneczko. Prześledziłam zdjęcia i w zeszłym roku też o tej porze tulipany były takie duże.
Śniegu zazdraszczam, lubię biel a takiej chlapy nie trawię.
sylwia_slomc... 21:51, 28 sty 2017

Fajna pergola Aniu i czytam, że plany ogrodzeniowe....jak ja marzę już o prawdziwym ogrodzeniu....ale to długo jeszcze muszę poczekać. Jakie ogrodzenie będzie?
Anusia 22:08, 28 sty 2017

Sylwia to tylko strona południowa, prawdopodobnie panel, łatwiej zamontować niż siatkę. Jak kupiliśmy działkę to dwie strony ogrodzenia zostały połozone przez sąsiadów tj. każdy swoja stronę. Mi została południowa i część reprezentacyjna od przed ogródka. Przed ogródek zrealizuję w przyszłym roku, niestety.