Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 09:13, 28 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też wolę drewno od metalu

Ja lubię drewno i metal. Na razie dominuje drewno. W tym sezonie zachorowałam na biel. Donice jeszcze nie pomalowane. Czekaja na e-Ma aż wróci z trasy.
MirellaB 12:38, 28 lut 2017

Będzie na folkowej w tym roku smagliczka z gipsówką?

Jak przetrwały zimę róże w donicach przy domu?
Anusia 21:23, 01 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Będzie na folkowej w tym roku smagliczka z gipsówką?

Jak przetrwały zimę róże w donicach przy domu?

Mirella smagliczka pewnie sama się wysieje.Gipsówki jeszcze nie zakupiłam. W przyszłym tygodniu wybieram się do ogrodniczego na rekonesans. Pierwszy w tym sezonie.
Róże wszystkie przetrwały. Gorzej się ma Chopin, gdyż mączniak go mocno osłabił i niestety trzeba go porządnie ciachnąć i przenieść w inne miejsce.
Zakupiłam też miedzian.
lojalna_ 21:28, 01 mar 2017

Anusia napisał(a)

Ja lubię drewno i metal. Na razie dominuje drewno. W tym sezonie zachorowałam na biel. Donice jeszcze nie pomalowane. Czekaja na e-Ma aż wróci z trasy.

Fiu fiu piękny dizajn się zapowiada Martus
Anusia 21:37, 01 mar 2017

Tak jak zapowiedziałam we wtorek rozpoczęłam pierwszy ogar. Prace przerwała mi pogoda. Dzisiaj było też za zimno i muszę przeczekać, gdyż nie mam zamiaru chorować.

Wstawiam zdjęcia róż z murku-donicy. Wyglądają zdrowo. Tylko co zrobić z tak dużą ilością liści. Za bardzo nie chcą opadać. Czy wszystkie muszę poobrywać?

Anusia 21:38, 01 mar 2017

lojalna_ napisał(a)

Fiu fiu piękny dizajn się zapowiada Martus

Czy będzie piękny to się okaże wielkie dzięki
Ewa777 16:45, 02 mar 2017

Aniu, większość gałązek róży rabatowej wytniesz, bo tnie się ją nisko, więc wytniesz razem z liśćmi i po kłopocie
U mnie tak pięknie nie wyrosła rozplenica Przemka. Kwitnienia nie było. W tym roku mam dostać sadzonki od Mirki, to liczę, że będzie lepiej
MirellaB 17:36, 02 mar 2017

Ewa dobrze pisze obetniesz z liśćmi.
Ja okrywałam, żeby nie spadały pod krzak i choroby grzybowej nie roznosiły
kaisog1 21:45, 02 mar 2017

Wpadam z rewizytą Widziałam kretowisko..... wiem co to za ból, bo sama w Kubusiowie mam "krajobraz księżycowy" po zimie, co roku. Podziwiam kompozycje wiosenne Widać, że tęsknisz za wiosną
Anusia 05:59, 15 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Aniu, większość gałązek róży rabatowej wytniesz, bo tnie się ją nisko, więc wytniesz razem z liśćmi i po kłopocie
U mnie tak pięknie nie wyrosła rozplenica Przemka. Kwitnienia nie było. W tym roku mam dostać sadzonki od Mirki, to liczę, że będzie lepiej

Ewa rozplenica posiana, czekam aż wzejdzie. Mam nadzieję, ze w tym sezonie dochowam się więcej sztuk. Jakby coś to też ci odłożę.