Co zrobiłam w minionym tygodniu w ogrodzie. Rozłożyłam na czynniki pierwsze kompostownik i aby nie 'kolił' moim nowym sąsiadom w oczy przenoszę go w inne miejsce. Opróżniłam wszystkie drewniane donice. Jeszcze chwila i pojawia się w nich bratki. Cięcie traw i róż w wekend.
Bratek samosiejka, pierwszy kwitnący kwiat w moim ogródku
Za wiele go nie mam może z 1/4. Pozostałą część przekopałam, więc za dwa lata będę miała czarne 'złoto'. Pogoda nie dopisuje, silny wiatr i deszcz przerywają mi pracę. Kompostownik czeka na ponowny montaż.
Pegassus wschodzi, naliczyłam 40 sztuk.
Nawysiewało mi się tego multum. Zostawię je przez chwilę, a póżniej wyeksmituję do donicy przy wejściu. Po raz pierwszy mam bratki z wolnego wysiewu. Ciekawa jestem czy będą tak się rozrastały jak te kupione w markecie.
Paulinko, co chwilę coś robię. Donice przygotowane na pierwsze kwiaty. Po dwudziestym planuję pierwsze zakupy. U nas jeszcze nie ma w czym wybierać. Ponadto pogoda nie sprzyja. Dzisiaj deszczowo na Żuławach.
Rozplenica Pegasus tak jak większość nazywam ją rozplenicą od 'Przemka'
pięknie wzeszła. Zostało mi dośc sporo nasion, więc jak kto chętny to bardzo proszę o info na priv.