Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 18:38, 24 sie 2017

Ewa777 napisał(a)
Aniu, dzięki za wizytę Piękne ujęcia Pozdrawiam

To ja dziękuję za przyjęcie naszej trójki Było naprawdę przyjemnie. Natchniona Waszym ogrodem zamówiłam dwie nowe rośliny a mianowicie drzewka. Dwie brzozy pożyteczne Dorembos. To kolejny element na przysłonięcie się nieco od sąsiadów.
Anusia 18:46, 24 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Poczytałam o wizytach i wyjazdach pocieszyłam oczy foteczkami i wpadłam w zachwyt na widok hortensji spotkania zawsze są superowe

Sylwia spotkania wzbogacają. Naprawdę było miło się z dziewczynami spotkać. Szkoda, że mieszkasz tak daleko ale kiedyś dane nam będzie się spotkać
Anusia 18:49, 24 sie 2017

Joku napisał(a)
Anusia, fajnie było się z wami wczoraj ponownie zobaczyć. Pozdrawiam Krzyżacki Gród.

Nam też było bardzo miło. Może za dwa sezony jak wszystko podrośnie a sporo nowych roślin przybędzie spotkamy się w Krzyżackim Grodzie.
Anusia 19:00, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Ania podziel się spostrzeżeniami hortkowymi po spotkaniu

Mirela oglądałam Phantoma u Ewy. Jest cudowny. Ewa ma dwa, jeden jest szczepiony na pniu. Obie wersje stabilne, krzew ma bardzo wielkie grona i mnie zachwycił. Zdjęcia nie mam bo tyle się działo, że chłonęłam wszystko
Iwonka na czele listy po nawałnicach postawiła na Polar Bear. I pewnie też ma rację. Małgosia [Margo] pokazała mi zdjęciach swoich hortensji Polar Bear. Również mają ogromne kwiatostany. Wybarwiają się jednak najpóżniej.
MirellaB 22:53, 25 sie 2017

Anusia dziękuję za informację. Czyli Phantom i Polar Bear Głównie chodzi mi o to, żeby pędy były sztywne i pełne kwiaty. Nie lubię kwiatów ażurowych. Kupiłam linki i teraz trochę żałuję, bo one jednak podwiązania wymagają
Katkak 10:38, 26 sie 2017

Aniu pozdrawiam z Malborka
Anusia 15:18, 26 sie 2017

Kasia jesteś w Malborku i nie dajesz znaku życia! No nie nawet jeśli nie oficjalnie to mój dom zawsze otwarty.
Anusia 19:04, 27 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Anusia dziękuję za informację. Czyli Phantom i Polar Bear Głównie chodzi mi o to, żeby pędy były sztywne i pełne kwiaty. Nie lubię kwiatów ażurowych. Kupiłam linki i teraz trochę żałuję, bo one jednak podwiązania wymagają

U mnie Limki mają się dobrze jestem z nich bardzo zadowolona ale jak już wspomniałam ze względu na inne warunki, które panują w przyszłym przed ogródku potrzebuję hortensji bardziej stabilnych.

Limki fotki z zeszłego tygodnia.

olga80 19:10, 27 sie 2017

Piękne masz limki Aniu. Mam 2 w ogrodzie i też bardzo je lubię najpóźniej się przebarwiają u mnie.
Anusia 19:25, 27 sie 2017

Nazbierało się kilkanaście fotek z minionego tygodnia.
Ze spotkania u Ewy przywiozłam hortensje ogrodowe. To podarunek dla uczestników od Mirki -ogród Wszystkiego po trochu. Sadzonki znalazły właściwe dla siebie miejsce.

Ponad to zakupiłam dwa derenie, żurawkę Berry Smothie.

Dwie brzozy pożyteczne Dorenbos. Charakteryzują się piękną białą korą. Taki efekt osiągnie za dwa trzy lata, młode sadzonki maja łodygi oliwkowe.
Wczoraj posadzone, prezentują się tak.