Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 19:27, 27 sie 2017

olga80 napisał(a)
Piękne masz limki Aniu. Mam 2 w ogrodzie i też bardzo je lubię najpóźniej się przebarwiają u mnie.

Tereniu jeśli chodzi o przebarwianie, to nie mam wielkiego porównania z innymi odmianami jedynie z Anabelką, która nie wygląda już tak dobrze. U Ewy Phantom piękny, jeszcze biały. Każdy ogród ma inne warunki, więc muszę doświadczyć u siebie
anabuko1 22:21, 27 sie 2017

Limki cudne.Też je bardzo lubię.
Ile ty masz ich tam posadzonych ??
Ogrodowe fajniuisie i ładne. Ale rożnie to z nimi bywa , tak jak u mnie, zimy srogie, podmarzają, i nie zawsze kwitną.Miałam kilka wypadły, dwie się trzymają.Ale w tym roku pozostają bez kwiatów.
Anusia 22:31, 27 sie 2017

Aniu w szpalerze rośnie pięć Limek i jedna Anabelka. Z ogrodowymi nie mam doświadczenia, więc nie wiem jak z nimi będzie. Chciałabym nie zmarnować sadzonek, mam trzy sztuki.
monteverde 20:33, 28 sie 2017

Anusia napisał(a)

U mnie Limki mają się dobrze jestem z nich bardzo zadowolona ale jak już wspomniałam ze względu na inne warunki, które panują w przyszłym przed ogródku potrzebuję hortensji bardziej stabilnych.

Limki fotki z zeszłego tygodnia.

Kasia prawdę prawi śliczne hortki no i ogród wypiękniał a kiedy w St. Polu we wrześniu targi? pozdrówka
Anusia 22:00, 28 sie 2017

Dziękuję Aniu, jest już lepiej. Szkielet ogrodu powoli rośnie, kilka migawek z zeszłego tygodnia jeszcze. Targi w starym Polu tuż, tuż 9-10 wrzesień

Chopin jeszcze nie wyprana przez niedzielny deszcz.

Katkak 22:06, 28 sie 2017

Aneczko pięknie dziekujemy za dzisiejszą gościnę,możliwość zobaczenia Twojego ogrodu i piekny prezent . Strasznie się cieszę, że moglismy Cię poznać. Mam wrażenie jakbym Cię znała od dawna . Niestety nie udaje mi się póki co wgrac zdjęć z telefonu, a z aparatu wkleję wkrótce. Jeszcze raz dziękujemy Aneczko i wielkie buziaki .
Anusia 22:15, 28 sie 2017

Kasiu właśnie miałam napisać, że dzisiaj miałam cudownych gości. Masz fantastyczną rodzinkę. Ja również bardzo się cieszę, że mogłam Was poznać. Prezent obfocę jutro, trafiony w dziesiątkę

Ja nie zrobiłam za wiele zdjęć, będę cierpliwie czekała na Twoją fotorelację.

Bardzo, bardzo miło było Was poznać , ściskam i do ponownego zobaczyska
MirellaB 04:01, 29 sie 2017

Ania miałam zupełnie inne wyobrażenie o brzozach, które zamówiłaś. Myślałam, że już będą miały białe pieńki Trzymam kciuki, żeby się przyjęły i dobrze Ci rosły

bacowa 06:47, 29 sie 2017

Białe pieńki będą niebawem , te brzozy szybko rosną. Też takie małe u siebie sadziłam, a dziś to spore drzewa.
Anusia 22:08, 29 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Ania miałam zupełnie inne wyobrażenie o brzozach, które zamówiłaś. Myślałam, że już będą miały białe pieńki Trzymam kciuki, żeby się przyjęły i dobrze Ci rosły

Ja wpierw poczytałam o nich i o sadzonkach. Byłam przygotowana Wiem pewnie wyobrażałaś sobie spore drzewka z piękną białą korą a tu takie mikrusy przyszły hihi. Mniejsze drzewko chyba łatwiej się zaadaptuje.