Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

paulina_ns 18:54, 08 gru 2017

Cześć Aniu, pięknego berberysa masz, soczyscie czerwonego ja też sporadycznie tutaj zaglądam jakoś brakuje mi czasu na wszystko, wczoraj dopiero resztę tulipanow posadziłam, na całe szczęście, bo dzisiaj już pada pozdrawiam
Anusia 08:05, 09 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczny ten berberys

To mój pierwszy zakup jak jeszcze. Jeszcze miałam chaos w mojej głowie 'ogrodowy' Dwa razy przesadzany brakowało koncepcji
Anusia 08:08, 09 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Berberysy wyglądają jak płomienie na rabacie Śliczne Pozdrawiam

Gosiu tutaj przy ścieżce chciałam właśnie takie. Nawet nie myślałam, że jeszcze w pierwszym sezonie będzie taki efekt
Anusia 08:20, 09 gru 2017

Magleska napisał(a)
Piękna żarówa z tego berberysa jaka to odmiana ? ....... Śniegu malutko było u mnie było pełno ,a też wszystko stopniało .... teraz szaro buro i ponuro ,a w dodatku wieje strasznie

Magda to berberys Golden Ring. Bardzo ładnie jesienią się przebarwia. Wiosną zauważyłam, że jeden pęd całkowicie obumarł. Wycięłam go i lekko całość przystrzygłam. Dzięki temu zabiegowi nabrał masy i zaczął wypuszczać nowe.
Anusia 08:32, 09 gru 2017

paulina_ns napisał(a)
Cześć Aniu, pięknego berberysa masz, soczyscie czerwonego ja też sporadycznie tutaj zaglądam jakoś brakuje mi czasu na wszystko, wczoraj dopiero resztę tulipanow posadziłam, na całe szczęście, bo dzisiaj już pada pozdrawiam

Hejka Paulinko. U mnie podobnie. Wczoraj podczas porządków znalazłam ku mojemu zaskoczeniu kilka sztuk cebulek tulipanów. Wydawało mi się, że wszystkie posadziłam . Aura byle jaka to i nastroje a i czasu brakuje na wszystko. W ciągu miesiąca Daria miała dwa zabiegi dentystyczne ze znieczuleniem ogólnym. Pierwszy odchorowała, po drugim czuje się dobrze. Mnie tym czasem stres zjadł na maxa.
Anusia 08:33, 09 gru 2017

Takie tam na początek dnia.

zbigniew_gazda 09:59, 09 gru 2017

Pozdrawiam Aniu. Widoki masz prawie wiosenne. U nas śnieg po pas he he he.
Anusia 10:27, 09 gru 2017

Witaj Zbyszku, przed chwilą oglądałam na Polsacie śnieg na południu Polski. Pomyślałam sobie właśnie o Ogrodowiskowych znajomych z tego terenu . Śniegu zazdraszczam bo u nas przez jego brak szaro i ponuro. Wyjątkowo dzisiaj chyba po usilnych prośbach do Matki Natury zaświeciło słońce Pozdrawiam też serdecznie.
Iwk4 15:29, 09 gru 2017

U Zbyszka śnieg, u Ciebie Aniu słoneczko, u mnie szaro-biuro...
Ani śniegu, ani słońca. Ogród przez okno oglądam. Zabrałam się za porządki w domu.
mirkaka 20:04, 09 gru 2017

A ja nie czekam na śnieg, jeszcze jest dość zielono i niech tak będzie jak najdłużej
Aniu fajnie ogród się rozrasta, pegasus śliczny